EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El ple de Torelló tomba una moció de suport al referèndum

L’equip de govern de CiU i Fem Torelló hi vota en contra perquè volia esperar rebre la proposta de l’AMI. ERC, que havia presentat la moció, i la CUP hi han donat suport. El PSC, en contra.


24/10/2016
Torelló

El ple de Torelló ha rebutjat aquest dilluns al vespre la moció que havia presentat ERC de suport al referèndum i al procés constituent. L’equip de govern de CiU i els independents Fem Torelló hi han votat en contra, juntament amb el PSC. Els sis regidors d’ERC i la CUP hi han donat suport.

El portaveu d’ERC, Jordi Casals, ha presentat el text fent referència a la situació del regidor de Capgirem Vic, Joan Coma. “Quin millor dia com avui per aprovar-la”, per donar suport a Coma, ha dit. En la mateixa línia Francesc Manrique (CUP) ha assegurat estar d’acord en tots els punts de la moció que servia també per “donar suport avui especialment a Joan Coma”. Manrique ha remarcat que “cal desobeir i cal seguir trencant els ous per fer les truites”. Ha afegit que “per arribar a bon port cal fer passos decidits com aquests”.

El portaveu de CiU, Manel Romans, ha dit que “ens sap greu no donar suport a la moció” perquè preferien esperar un text similar que ha de proposar l’AMI, el mateix que ha dit David Forcada (Fem Torelló). Amb tot, estan d’acord amb el contingut i per això han demanat a ERC que retirés la proposta i esprerés l’AMI, perquè si no es retirava no hi ha opció d’aprovar un document similar abans d’un any, ja que el Reglament Orgànic Municipal (ROM) no ho permet.

ERC ha lamentat que “el problema no sigui la moció sinó qui la presenta” i ha afirmat que era “inaudit que els grups que han donat suport a Junts pel Sí no aprovin la moció”. Manrique ha demanat generositat a l’equip de govern perquè “hem d’estar a punt des de tots els àmbits”. Ha dit a CiU i Fem que no fessin “xantatge emocional a ERC” pel fet que si no retirava la moció fins d’aquí a un any no se’n pugui aprovar cap de similar i que si estaven d’acord amb el contingut que l’aprovessin.

El PSC ha al·legat que només tracten temes de contingut local i que es remetien a les paraules de Miquel Iceta al darrer ple del Parlament.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 894 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't