EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

ERC vol recuperar l’alcaldia de Calldetenes amb Màrius Valls

El nou cap de llista va ser regidor 12 anys, amb responsabilitats a Ensenyament i Urbanisme

Després de vuit anys allunyat de la política municipal, Màrius Valls encapçalarà la llista d’ERC a l’alcaldia de Calldetenes a les eleccions de maig de 2019. Ho farà amb una llista associada a un grup d’independents, Calldetenes Present i Futur, i sota les sigles CPF-ERC. Valls té una llarga trajectòria en la política municipal. Va ser regidor de Calldetenes durant 12 anys, de 1999 a 2011. Agafa el relleu d’Anton Puigdesens, que va ser el cap de llista fa tres anys i va aconseguir només dos regidors. El portaveu d’ERC aquest mandat ha estat Sergi Tarrés, després de la renúncia de Puigdesens. Tot i que no s’ha fet públic els noms de les persones que acompanyaran Valls a la llista, Tarrés ja ha avançat que no en formarà part.

La candidatura que liderarà Valls s’ha marcat l’objectiu de recuperar l’alcaldia que els republicans van perdre l’any 2011. Segons Valls, “el nostre poble necessita un govern municipal il·lusionat i amb ganes de treballar, que resolgui els problemes quotidians de la gent”.

Dels 12 anys que va ser regidor, 5 ho va fer amb les sigles de CiU –llista que va encapçalar el 1999–, 3 com a no adscrit i 4 amb ERC. En el mandat 2003-2007, va abandonar el grup de CiU a mig mandat i, com a regidor no adscrit, Jaume Mas (ERC) li va confiar la cartera d’Ensenyament. El 2007, ja com a militant d’ERC, es va presentar a la llista dels republicans liderada per Mas. Va assumir la Regidoria d’Urbanisme i les desavinences amb l’alcalde van ser públiques i notòries. El 2011, va fer un pols a Mas per encapçalar la llista d’ERC, però finalment es va fer enrere i va tancar l’etapa com a regidor. Mas, aquell any, va perdre l’alcaldia.

Tot i estar allunyat de la política, Valls ha continuat vinculat a entitats. Va ser molt actiu com a president de l’AMPA de l’institut de Calldetenes liderant el malestar per l’endarreriment de les obres del nou centre educatiu. De fet, ja en la seva etapa a l’Ajuntament va ser un projecte que va defensar aferrissadament. Abans havia liderat les reivindicacions per a la millora de la línia de tren com a portaveu d’una activa plataforma que portava el nom de Renfe Espavila’t.

Actualment a Calldetenes governen el PDeCAT i PeMCUP amb 7 i 2 regidors, respectivament. ERC, a l’oposició, en té 2: Tarrés i Dolors Rovira. L’actual alcalde, Marc Verdaguer (PDeCAT), no ha anunciat encara si optarà a la reelecció.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 893 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't