EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Francesc Homs creu que el judici de l’1-O internacionalitzarà el procés

L’exconsellerpensa recórrer la sentència del Tribunal de Comptes i no tornarà a la política


19/11/2018
Vic

Francesc Homs considera que la vista pública de l’1-O es convertirà en el gran aparador internacional del procés per l’atenció mediàtica que despertarà. En opinió de l’advocat taradellenc que coordina la defensa dels encausats “serà el gran judici des que hi ha democràcia a l’Estat espanyol”, que donarà una empenta al procés independentista, ja que aquesta repercussió als mitjans provocarà que “en paral·lel hi haurà un judici públic i aquest el guanyarem”, donant a entendre intrínsecament que la sentència no els serà favorable.
Homs considera que a Catalunya tindran l’opinió pública al seu costat i “tenim l’ambició de situar-nos al 80% de la població catalana”, però alhora també espera que amb la vista “a Espanya farem molt forat”. L’advocat avança que l’estratègia de la defensa serà plantejar “una exposició molt ben fonamentada” per posar de manifest que “amb el seu Codi Penal a la mà, aquesta gent fan un mal ús de la justícia”.
L’exconseller va comparèixer divendres al programa 7 dies d’EL 9 TV després de la sentència del Tribunal de Comptes que el condemna a pagar 2 milions d’euros per l’organització de la consulta del 9-N de 2014. Homs sosté que “s’ha imposat el criteri més polític que no pas el respecte a les lleis” recordant la filiació de la magistrada Margarita Mariscal de Gante, exministra del PP en l’època d’Aznar. Després que la Fiscalia Superior de Catalunya i la del Tribunal Suprem rebutgessin l’acusació de malversació dels imputats en aquesta causa, “ens han tornat a jutjar per allò que ja ens van jutjar” en aquest nou tribunal, “reminiscència del règim anterior”, i va anunciar la presentació d’un recurs per una resolució que sosté que “nosaltres ja hauríem d’haver sabut que l’any següent el Tribunal Constitucional diria que és inconstitucional”.
Homs també té pendent un recurs al Tribunal Constitucional per la sentència del Tribunal Suprem que l’inhabilitava per a l’exercici de càrrec públic que “no li dona la gana de resoldre” per por que el porti al Tribunal Europeu dels Drets Humans, on “té possibilitat de prosperar”. Malgrat ja haver complert la inhabilitació, Homs va anunciar que “en absolut” té intenció de tornar a la vida política i que continuarà amb la seva carrera d’advocat.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 879 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't