EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Francesc Homs declara avui a Madrid per l’organització del 9-N

La vista ha començat fa menys d’una hora

El 9 Nou
10/10/2018
Madrid

L’exconseller de Taradell està citat avui al costat de l’expresident de la Generalitat Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera Irene Rigau. Tots quatre s’enfronten a un nou judici pel 9-N quatre anys després, i a Madrid.

Demà el judici continuarà ja sense els investigats amb les conclusions, en què es donarà a conèixer si es modifica a l’alça o a la baixa la quantitat que se’ls reclama. Tot i no haver sigut condemnats per malversació ni al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ni al Suprem -en el cas d’Homs-, el Tribunal de Comptes els reclama fins a 5,2 milions d’euros, que ja han dipositat com a fiança solidària, per haver pagat, presumptament, la consulta amb diner públic.

La sentència, que redactarà la consellera Margarita Mariscal de Gante -exministra d’Aznar i filla d’un jutge del Tribunal d’Ordre Públic franquista-, es donarà a conèixer d’aquí a un màxim de dos mesos. Després es podrà recórrer a una altra sala del Tribunal de Comptes i, si calgués, al Suprem.

Els exdirigents de la Generalitat s’han vist obligats a declarar a Madrid perquè ho han sol·licitat expressament les dues entitats que van denunciar el cas a finals de l’any passat: Societat Civil Catalana i l’Associació d’Advocats Catalans. El tribunal ha hagut d’habilitar una sala especial per a periodistes que fins ara no tenia, però a diferència de les vistes al Suprem o al TSJC no farà públic cap vídeo de la vista.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 103 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't