EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Ja fa dos anys de l’aprovació de la comarca del Moianès

El 15 d’abril de 2015, fa dos anys, el Parlament de Catalunya va aprovar la creació del Moianès. Al setembre, el Consell Comarcal assumirà les competències d’Ensenyament.


15/04/2017
Moià

Després d’un any i mig d’espera, el Consell Comarcal començava a funcionar a principis de gener, amb totes les competències pel que fa als serveis socials i d’atenció a les persones. Segons el president de l’ens supramunicipal, Dionís Guiteras, també preveuen començar el proper curs escolar amb plens poders pel que fa a Ensenyament i aquest juny, de fet, “ja estarem activats per tramitar beques o el transport escolar”.

Guiteras reconeix que el procés d’arrencada del Consell Comarcal ha estat més lent que esperaven. Tot i això, també afirma que aquest temps els ha servit per repensar el model, amb l’objectiu d’optar per un de descentralitzat. “Des de fa més de 20 anys, la nostra obsessió ha estat desplegar-nos al territori. Les capitalitats com a pol d’atracció de tots els serveis i activitats entenem que no tenen cap sentit”, explica Guiteras.

A través del Consorci del Moianès, el Consell Comarcal també continua treballant en la promoció del territori, l’atenció a treballadors i empresaris i en l’Oficina Tècnica Mancomunada.

El Parlament de Catalunya va aprovar la creació del Moianès el 15 d’abril de 2015, amb 105 vots a favor, 17 abstencions i 7 vots en contra. Va ser després que, el 22 de març del mateix any, el “sí” a la comarca aconseguís el 80% dels vots en una consulta en què hi van participar 5.153 persones, gairebé la meitat dels habitants del Moianès.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 77 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't