EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

#JotambésócCDR

El voltreganès Aleix Mokdad va aconseguir viralitzar l’etiqueta #josocCDR a Twitter


22/04/2018

Divuit minuts. És el temps que es calcula que dura un tuit. Passat aquest temps és molt complicat que arribin més retuits o m’agrades. Sempre que el tuit no es viralitzi abans. És el que va aconseguir el voltreganès Aleix Mokdad, que el passat 2 d’abril va viralitzar l’etiqueta #josocCDR a Twitter. El tuit començava amb poques esperances: “No crec que funcioni veient els pocs seguidors que tinc”. “Després del que vol fer la fiscalia amb els CDR, seria brutal que hom es posés a la seva biografia de Twitter: #josocCDR”, afegia a la piulada, conscient que “si han de culpar a algú, que ens culpin a tots”. Un tuit que actualment ja supera els 8.500 retuits i els 5.300 m’agrades. Una repercussió enorme perquè ha tingut 366.000 impressions (les vegades que s’ha vist el tuit) i 31.997 interaccions (les vegades que algú ha ampliat, compartit, ha fet clic en un enllaç del tuit, etc). També es va situar en el quart lloc dels trending topics de l’Estat espanyol.
Mokdad va fer el tuit per deixar clar que “els CDR no són terrorisme. Són gent normal”. “No trobo que el que fan pugui ser considerat cap delicte”, afirma Mokdad.
Poc després de fer el tuit, Mokdad ja es donava per satisfet si arribava a 150 retuits però alguns comptes famosos i amb repercussió a la xarxa el van retuitar i aviat va créixer com la pólvora. Comptes com AlOtroLadoDelMuro (@_ju1_), amb gairebé 108.000 seguidors, van fer-se eco de l’etiqueta i es va popularitzar molt ràpidament. “S’ha fet servir molt”, reconeix Mokdad. Diumenge passat, a la manifestació en defensa dels drets i les llibertats per l’empresonament, l’etiqueta popularitzada per Mokdad va ser tot un èxit. “Veia samarretes, pancartes, lemes a balcons… vaig al·lucinar bastant”, explica el voltreganès. El cartell també és un dels que es pot descarregar des de la web
empaperem.com, que des de fa mesos crea cartells del procés relacionats amb l’actualitat.
El procés independentista ha trobat en Twitter una eina de difusió majúscula i es nota en la quantitat de comptes fets en relació amb el tema.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't