EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La ciutat de Vic, en un article a ‘The Economist’ sobre la independència

La revista apunta que ‘la crisi catalana ha desviat l’energia d’altres problemes urgents’


30/07/2018
Vic

La ciutat de Vic ocupa les primeres línies de l’article que la revista The Economist, considerada la més influent del món, va publicar dissabte sobre la independència de Catalunya. El text comença destacant que “moltes vegades és considerada la capital de la Catalunya catalana” i també que gairebé “a cada edifici de la seva plaça medieval hi ha una pancarta demanant democràcia o l’alliberament dels líders separatistes detinguts”.

Així mateix, a l’inici de l’article hi apareixen declaracions de l’alcaldessa, Anna Erra, que apunta que “es pensen que amb la presó i la repressió ens faran desaparèixer, però el que fan és la bretxa més gran”.

Després de destacar el cas de l’Hospitalet de Llobregat, com a antagonista a Vic, la publicació assegura que “hi ha dues Catalunyes que cada vegada es parlen i escolten menys” i que “els separatistes tenen raó quan diuen que el camí cap a la independència ha estat pacífic, però hi ha un to subtil d’intimidació i intolerància”.

En un text que ocupa gairebé tres pàgines, la revista se centra a repassar també els orígens del moviment nacionalista, el problema del model territorial i, entre altres qüestions, subratlla la necessitat que el govern català i l’espanyol dialoguin, “sobretot perquè la crisi catalana ha desviat l’energia d’altres problemes urgents”.

Article a ‘The Economist’

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

En aquesta enquesta han votat 66 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't