EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La Marxa més reivindicativa

L’homenatge a l’activista i antifeixista Steve Cedar dona el tret de sortida aquest dilluns als actes de la Marxa dels Vigatans que commemora els fets de 1714 tenint present la situació política actual


03/09/2018
Vic

L’homenatge a l’activista i antifeixista osonenc Steve Cedar donarà el tret de sortida aquest dilluns a la setzena edició de la Marxa dels Vigatans, que organitzen Òmnium Cultural d’Osona i la Comissió 11 de setembre. Cedar rep el reconeixement a les 8 del vespre al Temple Romà de Vic per la seva implicació per fer de la capital osonenca una ciutat d’acollida i plural i per la seva constant lluita per combatre el racisme, el feixisme la islamofòbia i les injustícies laborals. Cedar va avançar dimarts a la presentació dels actes de la Marxa dels Vigatans que en l’acte intentarà “donar veu a les persones que no tenen veu”.
L’acte central, que tindrà lloc divendres que ve a 2/4 de 10 de la nit a la plaça Major pren un to reivindicatiu amb el lema “Marxa dels Vigatans, la república en marxa!”. De fet, a la presentació ja es va fer la denúncia vers l’empresonament i l’exili dels polítics catalans i es va deixar clar que hi haurà un constant paral·lelisme amb els fets del 1714 i l’actual situació política. “La Marxa dels Vigatans és una connexió del passat amb el present i actualment necessitem aquesta força per fer créixer Catalunya i recuperar les llibertats nacionals”, afirmava Alfred Verdaguer, president d’Òmnium Cultural Osona. Verdaguer, també com a portaveu dels impulsors de l’acte, va donar les gràcies a les noranta entitats i trenta municipis que hi participen. Josep Arimany, alcalde per delegació de Vic, va demanar “compromís, llibertat i ganes de construir un país” i va parlar del Pacte dels Vigatans contra Felip V, l’any 1705, per recordar que Vic i Osona sempre han tingut un paper clau en el patriotisme català.
Xevi Font, director artístic de l’acte per segon any consecutiu, va assegurar que aquest any “tenim una responsabilitat en majúscules perquè recordarem fets històrics que marcaran la història del nostre país i que van passar fa poc més d’un any: el dia 1 d’octubre”. Segons Font, tindrà la mateixa estructura dels últims quatre anys però hi haurà dos moments clau: el primer és que per un moment s’apagarà la flama però que s’encendrà de seguida, com a símbol de l’esperança dels catalans en el procés; i el segon serà la interpretació de la cançó Indignats d’Els Miserables, amb la lletra adaptada. En la presentació se’n va sentir un fragment amb la veu de Ferran Albric i amb Judit Muñoz al piano.

LA PREGUNTA

El Barça eliminarà el PSG a la Champions?

En aquesta enquesta han votat 179 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't