EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La pressió dels veïns pot ‘frenar’ la possible nova activitat a la pedrera del Pinós de Seva

Una tensa reunió amb els veïns dijous a la nit va ‘arrencar’ el compromís dels tres grups municipals de mirar d’oposar-se a la nova llicència d’activitats


19/05/2017
Seva

Una seixantena llarga de veïns van assistir aquest dijous al vespre a una tensa reunió que es va fer al local social de l’associació de veïns de la urbanització del Pinós, a Seva, on es va explicar el projecte que ha presentat l’empresa Restauracions Ambientals Catalanes, SL per crear un centre de valorització de terres a la pedrera situada en aquest sector de Seva.

Els veïns, en un ambient inicialment molt crispat, van assegurar que n’estaven “molt farts” dels problemes derivats d’un espai que consideren que s’ha convertit “en un abodador”. José Miguel Peña, portaveu de Stop Pedreres Osona Sud, col·lectiu que s’ha format arran d’aquesta polèmica, afirmava que s’oposen a aquesta nova activitat perquè temen que contribuirà a augmentar el nombre de deixalles i incrementarà el problema de sorolls, pols i trànsi,t que afectaria de forma més directa els veïns de la urbanització de Can Garriga.

Segons Joan Queralt, de l’Associació de Veïns del Pinós, on viuen unes 400 persones, ja han presentat al·legacions perquè a part de les molèsties perquè hi haurà més moviment a la zona, la nova activitat  pot fer que s’allargui el procés de restauració de la pedrera.

Vist el to que va prendre el reunió, l’alcalde, Xavier Rierola,va afirmar que el projecte no tiraria endavant amb aquest rebuig generalitzat dels veïns: “La veu del poble és la que tirarà endavant”. Les paraules de Rierola, que governa en minoria, van arribar després que tant el portaveu del PDeCAT, Gil Vilarrasa, com el de Gent per Seva, Eduard Botey, també mostressin la seva oposició al projecte: “Escoltarem el poble i actuarem en conseqüència”, va dir Vilarrasa.

Inicialment el projecte, que dilluns acabava l’exposició pública, farà ara el seu procés legal i, un cop arribi el ple, l’Ajuntament haurà de confirmar aquest anunciat rebuig a la nova activitat, que Rierola va admetre que modificava “substancialment” l’objectiu inicial de l’empresa Restauracions Ambiental Catalanes. L’administració de l’empresa Jordi Cornadó, havia explicat prèviament a EL 9 NOU que aquesta activitat no seria contaminant i que es feia, bàsicament, per poder fomentar una part dels àrids que els arriben, i que serveixen per anar restaurant el vas de l’antiga pedrera (actualment en queda poc més d’una quarta part per cobrir)

El fet que l’Ajuntament disposi del 20% de l’accionariat d’aquesta empresa també va sortir durant la reunió. Actualment un jutge investiga la relació de l’exalcalde Josep Palmarola amb aquesta empresa creada durant el seu mandat, segons informa aquest divendres EL 9 NOU.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 102 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't