EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’Ajuntament de Ripoll diu que li han robat la bandera espanyola

És l’argument que dona després que el TSJC li hagi ordenat de nou que la pengi


06/11/2017
Ripoll

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha demanat de nou a l’Ajuntament de Ripoll que pengi a la façana de l’edifici consistorial la bandera espanyola. L’equip de govern que lidera CiU no té pensat de tornar-la a hissar, perquè tal com van argumentar en el passat els la van robar i no en disposen.
L’estira-i-arronsa entre aquest tribunal amb el suport dels partits unionistes, i l’Ajuntament de Ripoll, ha estat constant des que el 2003 Teresa Jordà va accedir a l’alcaldia de la mà d’ERC. Va ser llavors quan va retirar-la, tot i que dos anys abans tots els partits ripollesos ja havien acordat que només hi onejarien la catalana i la de Ripoll.
Amb els anys només la visita el 2005 de l’aleshores ministre José Bono amb motiu del 75è aniversari del ferrocarril transpirinenc va permetre que s’hi tornés a veure la bandera espanyola.
En els darrers anys els quatre pals de les banderes del consistori han estat ocupats per les banderes catalana, independentista, europea i la municipal.
Ara, coincidint amb l’aplicació de l’article 155, el Tribunal Superior de Justícia recorda l’obligació de penjar aquesta bandera, com ja s’ha fet reiteradament i sense resultats el 2014 o el mateix 2005.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't