EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Suport a l’alcaldessa de Vic per la persecució de la fiscalia pel seu suport a l’1-O

La fiscalia ha anunciat que investigarà i citarà a declarar tots els alcaldes que han expressat el seu suport al referèndum

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, va rebre en el ple d’aquest dimecres un llarg aplaudiment de la resta de regidors de formacions independentistes de l’Ajuntament com a mostra de suport després que la fiscalia hagi anunciat que investigarà i citarà a declarar els més de 700 alcaldes catalans que han expressat el seu suport al referèndum d’independència. Erra va agrair el suport i va afirmar que el govern de la Generalitat tenia un full de ruta i “sempre vam dir que els municipis estaríem al cotat del Govern”. Va assegurar que la reacció de la fiscalia i el govern central “és despropocionada” perquè fins i tot ha amenaçat amb detenir els alcaldes que no assisteixin a la citació. Erra va assegurar que va firmar el decret de suport al referèndum en nom dels ciutadans de Vic, que també hi estan a favor. Els portaveus d’ERC i Capgirem Vic, Joan Ballana i Joan Coma, van dir que feien seves les paraules de l’alcaldessa. Des de Capgirem Vic, però, van demanar que ells eren partidaris que els alcaldes no atenguessin la citació i no anessin a declarar. Arnau Martí, de Vic per a Tots, va assegurar que “tot i no compartir el full de ruta, sempre estarem al costat de l’Ajuntament de Vic i de l’alcaldessa”.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va agrair el coratge i la valentia dels alcaldes alhora que va qualificar de “barbaritat” la decisió d’investigar els més de 700 alcaldes que han expressat el seu suport al referèndum. En una entrevista a TV3, Puigdemont va dir que en cap altre país avançat se citaria a declarar a més del 75% dels alcaldes per mostrar el seu suport a posar unes urnes perquè la gent es pugui expressar.

LA PREGUNTA

Creu que la taxa d’alcoholèmia per poder conduir s’hauria de rebaixar?

En aquesta enquesta han votat 290 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't