EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

“Les discussions pel Puig dels Jueus i el Graell són sobreres”

El coordinador del POUM, Pere Solà, respon les crítiques d’ERC i Capgirem Vic


29/01/2018
Vic

El coordinador del nou POUM de Vic, Pere Solà, creu que les discussions que hi ha a l’entorn del vial del Puig dels Jueus i la urbanització del Graell són “sobreres”. Solà ho va dir durant la presentació de l’exposició pública del POUM que s’ha instal·lat al vestíbul de la Casa Masferrer. Solà va assegurar que el POUM preserva el Puig dels Jueus i en millora l’accés. A part d’unir l’est i l’oest de la ciutat, el vial que anirà del Coll de Vic fins a la carretera de Roda ha d’eliminar el trànsit que hi ha actualment a la ronda Camprodon i l’avinguda Bernat Calbó. “Que els ciutadans d’aquests carrers s’estalviïn el CO2 dels vehicles i el soroll”, va dir.
També permetrà crear-hi aparcaments i nous accessos per la part posterior de l’Hospital Universitari de Vic i el Seminari. Segons Solà, el traçat del vial té molt en compte que hi hagi el menor impacte paisatgístic, però tot i això s’haurà de desenvolupar a través d’un pla especial que acabarà de decidir com serà. Per Solà, la construcció del vial, un dels arguments utilitzats per ERC per votar en contra en l’aprovació inicial, és “perquè no es va entendre la intenció” d’aquest i el traçat. Pel que fa al Graell, Solà va assegurar que no es pot dilapidar la inversió feta en el seu dia per la Generalitat i que el cost econòmic que tindria tornar-lo a la situació anterior, tal com reclama Capgirem Vic, seria molt alt.
L’exposició del POUM es pot visitar a la Casa Masferrer, a la plaça Dom Miquel de Clariana, de dilluns a divendres, de 9 del matí a 3 de la tarda, i els dilluns, de 4 a 7 de la tarda. S’ha programat una visita guiada el dilluns 26 de febrer a les 6 de la tarda, i durant la primera quinzena de febrer es faran quatre sessions informatives a Can Pau Raba, a l’espai ETC, al Centre Cívic la Guixa i al Sucre.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't