EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Manlleu vol recuperar la figura del sereno

Reconvertit en agent cívic de nit, faria les primeres rondes pel gener


23/10/2018
Manlleu

El sereno tornarà a rondar els carrers i places de Manlleu. Aquesta és, almenys, la intenció de l’Ajuntament, que està acabant de perfilar la recuperació d’una figura històrica que tradicionalment s’ocupava de posar pau entre borratxos, avisar el metge en cas de malaltia o carretejar un manyoc amb les claus de tots els portals.

Adaptat als nous temps, la idea és la d’un agent cívic de nit que segons l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido (ERC), pugui fer tasques tant d’informació i control de la vida nocturna com atendre la ciutadania en cas d’urgència: “Ajudar una persona que necessita un producte de la farmàcia, per exemple, i que per problemes de mobilitat no hi pot anar”.

Garrido va parlar sobre la recuperació d’aquesta figura en una entrevista al programa Angle obert d’EL 9 TV, dijous passat, preguntat per la venda ambulant i il·legal que hi ha hagut els darrers mesos a la plaça Sant Antoni, molt a prop del mercat municipal, i que ha generat malestar entre els comerciants i també queixes dels veïns. Tot i que va assegurar que ara la problemàtica “ha minvat considerablement, ja sigui pel fred o perquè hem reforçat els controls policials i la presència d’informadors”, el sereno també hauria de servir per insistir-hi a partir del gener, quan està previst que comenci a fer les rondes. “No només al barri de l’Erm, sinó a tot Manlleu”, apuntava l’alcalde, “perquè d’actituds incíviques n’existeixen a altres punts”.

Durant l’entrevista, Garrido també va parlar sobre l’aprovació de l’avanç del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, que havia de passar pel ple d’aquest octubre però que finalment es retardarà. Tractant-se d’un tema de calat, que transcendeix mandats, va assegurar que s’han reunit amb tots els grups polítics i que esperen que prosperi amb una àmplia majoria, possiblement la de tots els regidors excepte els quatre de la CUP.

La construcció d’un segon pont a Manlleu, que enllaçaria amb el carrer Serra Sió, és una de les obres que projecta la nova planificació i Garrido va concretar que és la Diputació de Barcelona qui ha obert una escletxa per finançar-la: “A diferència de la proposta anterior, per Vilamirosa, el cost no seria excessiu”. També va reconèixer que si l’anomenada capital del Ter no disposa d’una infraestructura d’aquestes característiques és perquè fins ara cap administració hi ha volgut jugar, ja que numèricament, per la quantitat de vehicles i accessos a Manlleu, no seria necessària. Amb tot, “a nosaltres ens agradaria construir el segon pont a curt termini. Canviaria en positiu la ciutat”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't