EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Ripoll posarà el nom 1 d’Octubre a l’espai que va ser escenari de la defensa de les urnes

Ripoll posarà el nom d’1 d’Octubre a l’inici del carrer de les Vinyes. El dia del referèndum s’hi van concentrar desenes de ripollesos que, amb l’ajuda de tractors, van protegir la votació


08/07/2018
Ripoll

El dia del referèndum sobre la independència de Catalunya, Ripoll va patir com tots els pobles del país per la integritat de les urnes i dels votants. Després dels problemes informàtics que hi havia hagut durant la jornada del matí, i les notícies que arribaven d’altres indrets, amb les imatges de la violència exercida per les forces policials espanyoles, el llavors Comitè de Defensa del Referèndum va decidir traslladar el centre de votació a un únic col·legi electoral, situat a la Biblioteca Comarcal Lambert Mata. Des de primera hora de la tarda, un bon nombre de ripollesos es van concentrar a l’inici del carrer de les Vinyes, per tal de protegir les urnes, blindar la seguretat dels membres de la mesa i dels mateixos votants. Un grup de tractors es van situar a l’entrada del carrer per tal d’impedir una hipotètica arribada de la Guàrdia Civil o la Policia Nacional, amb una munió de vilatans de totes les edats per fer gruix. Finalment, tot i les precaucions que s’havien pres, no hi va haver presència d’aquests cossos policials i la votació es va poder fer sense problemes.
Ara, Ripoll vol dedicar aquest espai a la data de l’1 d’octubre per donar rellevància a una zona “representativa de la defensa de les urnes”, segons explica el regidor de Cultura, Ramon Santanach. La Comissió del Nomenclàtor de Ripoll, que es va crear per tal de definir els noms dels espais públics del municipi, ja ha rebut l’encàrrec de validar la proposta. Al ple del mes de març s’havia explicat que la primera opció per posar el nom d’1 d’Octubre era la de la plaça Cívica, però ara l’Ajuntament aposta per dedicar-li la part inicial del carrer de les Vinyes, que dona accés a tres equipaments escolars i culturals com són l’escola Salesiana, la Biblioteca Comarcal i el casal de joves El Galliner, i que simbolitza aquesta defensa de les urnes.
L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que també té el seu local social a l’edifici de la Biblioteca Comarcal, va preguntar per l’oficialització de l’espai 1 d’Octubre en el darrer ple de Ripoll. El seu coordinador, Antoni Clusells, va advertir als partits polítics que formen part del consistori que l’ANC només donarà suport als partits que tinguin propostes que passin únicament per la República, en les eleccions municipals del maig vinent.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 350 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't