EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Ripoll rebatejarà la plaça Cívica amb el nom d’1 d’Octubre

L’equip de govern retreu a la CUP que presentés una moció quan l’acord ja estava pres


04/03/2018
Ripoll

La plaça Cívica de Ripoll adoptarà en el futur el nom de plaça 1 d’Octubre, en memòria dels fets que van succeir durant el referèndum d’independència de Catalunya, amb la intervenció violenta de cossos de seguretat de l’Estat. El regidor de l’equip de govern Josep Maria Creixans va anunciar l’acord de la Junta de Govern Local per tal de fer aquest canvi de denominació, que va sol·licitar l’ANC. A més van aprofitar per retreure a la CUP que ho presentés com a moció, que va acabar retirada, per “treure’n rèdit polític”, tal com va afirmar l’alcalde, Jordi Munell.
Ara la proposta es traslladarà a la Comissió del Nomenclàtor que es va crear a mitjans de l’any passat, i posteriorment haurà de tornar a passar pel ple. El regidor de la CUP, Santi Llagostera, va afirmar que l’important és que s’acabi instaurant la nova denominació, i no va tenir cap inconvenient que es retirés la moció. Anteriorment, però, Llagostera havia retret les disfuncions de la Comissió del Nomenclàtor, com ara un reglament on no se’n regulen les funcions, en nom d’un dels membres que en formen part, i a qui no va citar.
En una altra moció presentada per la CUP en nom d’Arran Ripollès, el consistori va desestimar concedir un espai públic en memòria de Guillem Agulló, el jove del país valencià assassinat el 1993 en mans de militants de l’extrema dreta. La regidora republicana Carme Serrano va demanar que Ripoll es converteixi en “bressol de l’antifeixisme” i va mostrar-se a favor d’un acte públic però no del canvi de nom de la plaça Gran, tal com fa unes setmanes van escenificar joves d’Arran. Aquest acte va ser qualificat d’“acte incívic” pel regidor de Cultura, Ramon Santanach, que alhora es va adherir a les paraules de Serrano.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't