EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Tant la fiscalia com l’Advocacia de l’Estat demanen set anys de presó per a Mundó

És la mateixa pena que en el cas de Meritxell Borràs i Santi Vila

El 9 Nou
02/11/2018
Madrid

No hi ha hagut sorpreses. En l’escrit de conclusions provisionals, la fiscalia demana les penes ja esperades pels líders sobiranistes. En el cas del gurbetà Carles Mundó, conseller de Justícia del govern de Carles Puigdemont, set anys de presó i 16 d’inhabilitació absoluta, a més a més d’una multa de 100 euros diaris durant 10 mesos. Se li atribueix un delicte de malversació de fons públics i un de continuat de desobediència greu, igual que a Meritxell Borràs i Santi Vila.

L’Advocacia de l’Estat, per la seva banda, també sol·licita set anys de presó per a Mundó, però rebaixa els d’inhabilitació a 10. Manté la multa de 100 euros diaris pel mateix període de temps.

Pel que fa a les penes de la fiscalia, la més alta és per a Oriol Junqueras, a qui s’atribueix els delictes de malversació i rebel·lió en qualitat de promotor i pel qual sol·liciten 25 anys de presó i 25 d’inhabilitació absoluta. El segueixen Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Carme Forcadell, tots tres amb 17 anys en cada cas; i Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull i Dolors Bassa, amb un total de 16 pels delictes de rebel·lió i malversació.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 871 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't