EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Tresserras: “No es pot fer una república només amb independentistes”

Joan Manuel Tresserras va parlar d’independència i del camí que ha de seguir Catalunya dins el Club de Premsa d’EL 9 NOU

2017, un any crucial per a Catalunya. Així es titulava la conferència que l’exconseller de Cultura de la Generalitat i doctor en Ciències de la Informació, Joan Manuel Tresserras, feia divendres a Vic, en el marc de les activitats del Club de Premsa d’EL 9 NOU. Defensor de la independència, Tresserras demanava que ningú es desmoralitzi, i es mostrava convençut que, si es fa el referèndum, sortirà el sí.

Per parlar dels reptes que Catalunya té aquest 2017, en la conferència que divendres va omplir la sala Verdaguer i Callís d’El 9 NOU, Joan Manuel Tresserras es remuntava als inicis del segle XX, quan la burgesia catalana, fundadora del catalanisme polític, va impulsar el projecte de modernització que va ser el noucentisme. Segons Tresserras, però, aquestes elits ara no tenen cap projecte nou.

Per això, Tresserras defensa que només existirà un projecte nacional si es fa des de la base de la societat. L’exconseller de Cultura deia que l’hegemonia independentista ha arribat pel pas que han fet cap a aquesta opció persones de llarga tradició dins del catalanisme. I que després de l’esclat del moviment, ara és lògic que la base independentista no s’eixampli al mateix ritme. També parlava de l’estratègia de l’estat un cop anunciada la voluntat de convocar un referèndum a Catalunya aquest 2017.

Tresserras va vaticinar que, si hi ha referèndum, guanyarà el sí, però va indicar que després caldran unes eleccions en què farà falta unir dues majories, la de l’eix social i la de l’eix nacional.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 880 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't