EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Un concurs polèmic

El PDeCAT de Manlleu denuncia que una regidora de l’equip de govern es presenti a un concurs per a una plaça de funcionari a l’ajuntament. Ella els acusa de persecució política

Un regidor es pot presentar a un concurs per a una plaça de funcionari a l’ajuntament on ostenta un càrrec a l’equip de govern? “És legal, però no ètic”, creuen des del PDeCAT de Manlleu que en una junta de govern van denunciar que Maite Gallifa, que és regidora de l’equip de govern, sortia amb avantatge respecte als altres onze aspirants en el procés de selecció d’un tècnic mitjà de salut pública a l’ajuntament manlleuenc. Creuen que si volia presentar-se al concurs, que es va convocar el mes de març, abans hauria d’haver dimitit com a regidora, afirma la regidora del PDeCAT, Isabel Casadevall.
Gallifa, tot i que el seu nom apareix en el decret firmat per l’alcalde el passat mes de juliol com un dels dotze admesos en el procés de selecció, assegura que no tenia intenció de presentar-s’hi. “Estic molt contenta a l’empresa on treballo, em sento molt valorada i l’únic que vaig fer va ser consultar una documentació”, assegura Gallifa. Tot plegat, diu, és fruit de la “rancúnia” que li tenen des del PDeCAT des que fa tres anys va abandonar el grup amb el qual va concórrer a les eleccions i va passar a ser regidora no adscrita. Gallifa fa un toc als seus excompanys demanant-los que es dediquin “a treballar més per Manlleu”.
L’alcalde, Àlex Garrido, assegura que les convocatòries per a places són obertes al públic i s’hi pot presentar tothom que compleixi els requisits. Tot i afirmar que té constància que Gallifa no s’acabarà presentant a les proves, previstes pel proper 3 de setembre, diu que és fals que en cas que es presentés un regidor aquest sortiria amb avantatge respecte als altres candidats. “La gent que fa els processos de selecció és externa i les proves són anònimes”, afirma Garrido. Per tant seria totalment legal. Una altra cosa seria si finalment acabés guanyant la plaça. Llavors sí que ocupar una plaça de funcionari seria incompatible amb la de ser càrrec públic i hauria de dimitir. Gallifa, per la seva banda, explica que no es tornarà a presentar amb cap llista a les eleccions de 2019. És regidora des de 2011. El 2015, després de les eleccions va abandonar el grup del PDeCAT i com a regidora no adscrita es va incorporar al govern. És sisena tinent d’alcalde i regidora de Participació Ciutadana i adjunta de Cultura. Des del PDeCAT la van acusar de transfuguisme i van mostrar el seu malestar amb ERC per haver-li permès tot i ser un dels partits que va firmar el pacte previ contra el transfuguisme.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't