EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Vaga de fam pels presos polítics

L’entitat Violenzia Zero de Centelles proposa aquesta acció a escala catalana pel seu alliberament


11/10/2018
Centelles

Gandhi va popularitzar internacionalment la pràctica de la vaga de fam dins del seu sistema de lluita no violenta, que va ajudar l’Índia a guanyar la independència. Emmirallant-se en ell, l’associació pacifista Violenzia Zero, nascuda a Centelles fa dos anys, proposa una acció de país que consisteixi a fer una vaga de fam per l’alliberament de totes les persones preses i pel retorn dels exiliats. José Manuel Aguilera, un dels impulsors de la iniciativa, assegura que la vaga de fam “era l’arma més poderosa que tenia Gandhi” i que des del col·lectiu creuen que és la forma “més contundent i a la vegada pacífica d’acabar amb el conflicte” a Catalunya.

La proposta l’han fet arribar al Comitè de Defensa de la República (CDR) de Centelles i als de la resta del territori, dels quals esperen resposta. Proposen trobar una persona de cada comarca catalana i centralitzar la vaga de fam en una acampada al centre de la plaça Catalunya de Barcelona. En el cas d’Osona, asseguren, ja tenen voluntaris disposats a fer l’acció que consideren “definitiva”. Segons Aguilera, també proposarien als mateixos presos polítics i a les persones exiliades que “s’afegissin a la vaga de fam si en tenen ganes”.

Els impulsors creuen que l’acció s’hauria de portar a terme “fins al final”, fins a l’alliberament, que creuen que no s’hauria d’allargar massa perquè “Europa se’ls tirarà a sobre: un país democràtic on s’estan fent vagues de fam?”. Aguilera afegeix que “la resta d’Europa ho veurà i pressionarà amb tota la seva força perquè s’imposi el seny i no l’enfrontament, com fins ara”.

El col·lectiu està format per gent de Centelles i rodalia i de diverses procedències. En el cas d’Aguilera, explica, “jo no soc independentista, soc més de l’entorn d’En Comú Podem, però a mi no em fan por les urnes, el que em fa por és que no es pugui votar”, ja que “vam estar 40 anys sense poder fer-ho”.

Seguint els passos de Gandhi i com deia ell, pretenen seguir la idea que “no hi ha camí per la pau, la pau és el camí”, ja que “es tracta de convèncer, no de vèncer”.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

En aquesta enquesta han votat 66 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't