EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Vic crearà la figura del síndic de greuges municipal

A Manlleu en tenen des del 2001 i a Ripoll, tot i que el van crear el 1997, ara no n’hi ha


16/09/2016
Vic

Vic tindrà un síndic de greuges municipal per defensar els drets dels ciutadans davant de l’administració. Així ho van acordar tots els grups municipals per unanimitat en el ple d’aquest dimecres. La proposta la va presentar el regidor de Vic per a Tots, Arnau Martí, i va demanar que el síndic de greuges municipal ja pugui estar treballant l’any que ve. Vic serà el segon municipi osonenc amb síndic de greuges. Manlleu va crear aquesta figura, amb el nom de Defensor del Ciutadà, l’any 2001 i Ripoll, el 1997. En el cas de la capital ripollesa en aquests moments no hi ha ningú ocupant el càrrec. A Catalunya, hi ha 35 municipis que tenen la figura del síndic de greuges.

Tots els grups polítics de l’Ajuntament de Vic van coincidir que la persona que sigui nomenada ha de ser “independent” i s’ha d’escollir amb el màxim de consens dels partits. “Estem d’acord que ha de ser una persona apolítica i tenir la màxima independència per poder pressionar el govern i l’oposició per defensar els drets dels ciutadans”, va assegurar Martí.

Des d’ERC-SomVic, Maria Balasch demanava que l’elecció del síndic de greuges s’hagi de fer amb una majoria qualificada, de dos terços dels regidors del consistori, per tal de garantir d’aquesta manera que sigui una persona de consens. La moció de Vic per a Tots demanava que el reglament que ha de servir per establir el funcionament i l’elecció del síndic estigui a punt abans de finals d’any. Des de l’equip de govern, però, Antoni Serrat va demanar que s’eliminés aquesta exigència tot i que sí que es va mantenir el compromís de tenir-lo a punt al més aviat possible”. Des de CapgiremVic, Katia Juncks va insistir que el síndic de greuges disposi d’una partida pressupostària per poder exercir les seves funcions. Serrat va emplaçar els grups a treballar plegats en els pressupostos de l’any que ve perquè ja es pugui incorporar una partida econòmica per a la creació de la figura del síndic de gregues.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 897 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't