EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

[VÍDEO] Els regidors de la CUP del Ripollès s’acullen al dret a no declarar

Santi Llagostera i Mariona Baraldés han sortit del jutjat de Ripoll a mig mati on s’han acollit al dret a no declarar

Els Mossos han posat aquest matí a disposició de la jutgessa de Ripoll els regidors de la CUP investigats per la vaga general del 8N. Han detingut Mariona Baraldés, regidora de Campdevànol i Santi Llagostera, regidor de Ripoll, a casa seva a 2/4 de 9 del matí. Seguidament els han traslladat a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Ripoll i a 1/4 d’11 han entrat escortats a jutjat d’instrucció. Els dos investigats per delicte de desordres públics s’han acollit al dret a no declarar, tal i com van fer els tres regidors republicans el passat 28 d’abril investigats per la mateixa causa. Baraldés i Llagostera s’havien negat a comparèixer davant la jutje en les dues ocasions prèvies que se’ls havia citat.

Tots dos havien estat citats a declarar dues vegades pel tall a la carretera de Coll d’Ares el passat 8 de novembre però no s’hi van presentar en cap de les dues ocasions i aquest dimecres el jutge va ordenar la detenció.

Fora les dependències judicials, des de 2/4 de 9 del matí s’hi han concentrat desenes de ciutadans per donar-los suport, així com membres dels CDRs ripollesos i membres de la CUP a nivell nacional. Entre els concentrats hi havia regidor d’ERC de Ripoll Roger Bosch, que va declarar fa uns dies per la mateixa causa juntament amb les alcaldesses de Vallfogona i Pardines, Carme Freixa i Núria Pérez. També hi ha assistit l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, el regidor de Capgirem Vic Joan Coma o la diputada de la CUP Natàlia Sánchez.

 

 

 

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 105 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't