EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

[VÍDEO] Fanalets per la dignitat a Vic

Centenars han assistit a la concentració a la plaça Major de Vic el dia que fa un any de l’empresonament dels Jordis


16/10/2018
Vic

Dotze fanalets com els dotze mesos que fa que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart són a la presó. Centenars de persones s’han concentrat aquest vespre a la plaça Major de Vic el dia que fa un any “que portem aquest llaç”, com recordava l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, en l’acte “1 any de vergonya, 1 any de dignitat”.

El periodista Marc Güell ha conduit l’acte que tenia lloc 365 dies després al voltant de la mateixa hora en què “estàvem pendents de l’Audiència Nacional”, com ha recordat. “Pocs ens imaginàvem el desenllaç aquell dia: tocades les 9 del vespre enviaven els Jordis a la presó”, deia Güell, “dos líders de pau”.

En l’acte, en què s’ha llegit un manifest de l’ANC a quatre veus: representants de l’ANC Osona, Òmnium Osona, del CDR de Vic i de l’ANC Vic. En el discurs han recordat els “365 dies de trampa, abús de poder”.

Després de desplegar una estelada gegant s’ha fet l’enlairament dels dotze fanalets al so del tema País petit de Lluís Llach, que han interpretat Anna Casadevall a la veu, Santi Cañari a la guitarra, Gas al baix i Xarli a la bateria. Per acabar, i després de crits de llibertat, els assistents han cantat els Segadors.

La d’aquest dimarts és l’última concentració que es fa un dia 16 per reclamar la llibertat dels presos polítics a la plaça de Vic. Segons han anunciat els organitzadors, a partir d’ara, es convoquen els ciutadans cada dia 16 de mes es faran a les tres presons catalanes on hi ha els empresonats pel procés.

Aquest dimarts també s’han fet actes a altres municipis d’Osona i el Ripollès.

Jordi Puig

Jordi Puig

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 198 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't