EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Presenten a Manlleu un llibre sobre polítiques públiques d’habitatge

El treball parteix de l’experiència, entre d’altres, del Pla de Millora del Barri de l’Erm, i aborda qüestions com la segregació residencial o la immigració.

El 9 Nou
19/10/2010

La presentació del llibre s’ha fet aquest dimarts 19 a l’Auditori Roca del Museu Industrial del Ter.

Nota de premsa de l’Ajuntament de Manlleu

“Aquest dimarts, dia 19 d’octubre, s’ha fet a l’Auditori Roca del Museu Industrial del Ter la presentació del llibre Habitatge assequible i segregació residencial: el cas de Manlleu, editat per l’Institut de Desenvolupament de l’Erm de l’Ajuntament de Manlleu.

Es tracta d’una obra que agrupa tres estudis sobre l’habitatge, la segregació residencial i la immigració, i que pot ser d’interès per les polítiques d’habitatge de qualsevol municipi.

L’origen dels treballs que integren el llibre es troba en les activitats portades a terme i els estudis encarregats en el marc del Pla de millora del barri de l’Erm.

Els autors del llibre són els professors universitaris Joan Carles Martori i Karen Hoberg, del Grup de Recerca de Distribució de la Població, l’Activitat i la Renda (GRDPAR) de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic, i Juli Ponce i Domènec Sibina, professors titulars del Departament de Dret Administratiu i Dret Processal de la Universitat de Barcelona. La producció tècnica i editorial l’han dut a terme Eumo Gràfic i Eumo Editorial.

Han participat en la presentació l’alcalde de Manlleu, Pere Prat, la regidora d’Habitatge, M. Gràcia Poblet, el gerent de l’Àrea d’Habitatge de la Diputació de Barcelona, Maurici Armengou, el director general de Promoció de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Gascó, i en representació dels autors del llibre han intervingut Joan Carles Martori i Juli Ponce.

En la seva intervenció, l’alcalde ha explicat que l’Ajuntament va encarregar a la Universitat de Vic i a la Universitat de Barcelona uns estudis “per analitzar diferents aspectes de l’habitatge a la nostra ciutat i tenir coneixement de la nostra realitat, per a partir d’aquí poder dissenyar polítiques públiques útils en l’àmbit de l’habitatge”.

Per la seva banda, Joaquim Gascó ha felicitat l’Ajuntament per la iniciativa de fer aquests estudis i editar-los, ja que “és un resultat concret” que ajuda a visualitzar la tasca que es fa en polítiques d’habitatge.

Per part seva, Maurici Armengou ha explicat que la Diputació ha subvencionat els estudis que han acabat formant el llibre, i la mateixa edició. Ha felicitat l’Ajuntament de Manlleu “per innovar buscant coneixement per millorar les polítiques públiques”, i també ha volgut destacar que les propostes i conclusions “són transferibles a altres municipis”.

En la seva intervenció, Joan Carles Martori ha fet una exposició del seu treball, titulat “L’estudi de la segregació residencial”, on a partir d’una sèrie d’indicadors mesura el grau de desigualtat pel que fa a la distribució de la població entre les diferents zones de Manlleu.

L’estudi formula hipòtesis de futur, i Martori ha explicat que una de les conclusions del seu treball és que “l’aplicació del Pla de millora del barri de l’Erm disminuirà la segregació residencial dels col·lectius immigrants a Manlleu”.

I, per la seva banda, Juli Ponce ha presentat els dos estudis en què ha participat. Un d’ells analitza l’habitatge assequible a Manlleu, i fa 19 suggeriments a l’Ajuntament de Manlleu, també útils per a altres poblacions, per millorar les polítiques públiques d’habitatge. I el segon estudi analitza l’adjudicació d’habitatges públics com a eina per assegurar la mixtura i la cohesió social”.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 344 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't