EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Puigcercós presideix l’homenatge d’ERC als regidors i alcaldes que ha tingut a Osona en 30 anys de democràcia

“És un sacrifici però ho fem perquè volem”. Amb aquesta frase van resumir els dirigents d’ERC la feina feta pels regidors i alcaldes d’Osona que dissabte es van homenatjar a Manlleu en el marc dels 30 anys dels ajuntaments democràtics.


El 9 Nou
30/11/2009

A l’acte hi va participar el president del partit i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós. Tot l’acte va servir no només per fer l’homenatge i remarcar la importància del municipalisme, sinó també per donar suport a les consultes populars del proper 13 de desembre i que a Osona, segons Puigcercós, “més d’un s’endurà una sorpresa per la participació”.

Abans de fer el reconeixement públic als alcaldes que ERC ha tingut o té a Osona, van parlar el president comarcal d’ERC, Carles Sanuy; l’alcaldessa de Lluçà, Eva Boixadé, i l’alcalde de Manlleu, Pere Prat.

Sanuy va recordar que amb 30 anys, el partit republicà ha passat de 5 a 111 regidors a la comarca i que és la “segona força d’Osona” i va remarcar que és des del municipalisme que s’aconseguirà la “llibertat de Catalunya” quan sigui independent.

Aquesta premissa també va ser destacada en el seu discurs per Joan Puigcercós, encarregat de tancar l’acte, i que va recordar com l’any 1987 en Pere Vilarrasa i en Pere Prat el van anar a veure al “bar L’Arlequí de Ripoll” per entrar a ERC. “Allà”, va dir, “ja vaig dir que havíem de ser un partit municipalista i aquesta idea en Pere [Prat] la va recollir de seguida”. Així, va afegir, es va anar arrelant “municipalisme i país. Fem política perquè la política és l’únic instrument que tenim els treballadors per canviar les coses”.

De municipalisme també en van parlar Boixadé i Prat. Boixadé, però, ho va fer des del punt de vista d’un poble petit i d’una comarca, el Lluçanès, que “no és reconeguda oficialment”. En aquest sentit es va permetre fer una analogia amb Catalunya destacant “la importància de la independència”. Conscient que a vegades les polítiques municipals “giren l’esquena al treball en grup, jo no deslligo la política municipal de la comarcal”.

Pere Prat, per la seva banda, va tenir un record per a M. Rosa Collell, regidora a Manlleu, que va morir fa uns mesos. Va reivindicar la necessitat dels consistoris de tenir finançament. “Després de 30 anys encara hi ha un 30% de la despesa pública que assumim i no ens pertoca”, va explicar, afegint que tan sols un 12% l’assumís qui li toca “jo tindria quadrat el pressupost per al 2010”.

Tot i ser un acte d’agraïment i suport, tant Prat com Puigcercós van parlar d’equivocacions. Pel primer, “potser els ajuntaments ens hem equivocat donant tants serveis. Abans les fulles dels arbres, quan queien, les escombraven els veïns. Ara cauen cada dia perquè som a la tardor i cada dia truquen per queixar-se”, va exemplificar.

Per Puigcercós, les equivocacions hi són “perquè hem pres decisions”. Ara bé, va remarcar que és ERC qui marca l’agenda de Catalunya i que, a més, és un partit que no té hipoteques. Va acabar reclamant la independència per Catalunya.

Els alcaldes homenatjats van ser: Eva Boixadé, de Lluçà; Montse Barniol, d’Alpens; Joan Roura i Xavier Dachs, de Tavèrnoles; Antoni Martín, de Montesquiu; Filo Tió, de Santa Eugènia; David Mascarella, de Sant Quirze; Camil Adam, de Santa Maria de Besora; Ramon Besora, de Prats; Jordi Serra, de Roda; Pere Prat, de Manlleu; Josep M. Freixanet, d’Olost, i Jaume Mas, de Calldetenes.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 135 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't