Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Quatre famílies reben el primer lot de carn dels garrins sortejats pel Mercat del Ram

El lliurament dels lots va tenir lloc al Prat Verd de Malla en el marc d’un esmorzar de pagès que va reunir a més d’un centenar de ramaders. El científic Martí Boada va reflexionar sobre el sector primari assegurant que “no és comprès” tot i ser “imprescindible”.

  • El 9 Nou
  • 02/11/2010 | 16:15

Nota de premsa de l’Ajuntament de Vic

“Més d’un centenar de ramaders i pagesos de la comarca es va reunir el dissabte passat, 30 d’octubre, al Prat Verd de Malla per celebrar el tradicional esmorzar de pagès i lliurar, a les quatre famílies guanyadores, la carn fresca dels quatre garrins que la Comissió Organitzadora de la Carpa del Porcí va sortejar durant el Mercat del Ram celebrat aquest 2010.

Narcisa Neroión, de Centelles; Lluís Roig, del Vendrell; Sergi Ferrés, de Vic i Jordi Bové, també de Vic, són els quatre guanyadors que van emportar-se el primer lot de carn dels garrins engreixats els darrers mesos –botifarra crua, cansalada, costelles, llom o greixons-. El segon lot –l’embotit sec i el pernil- se’ls hi entregarà més endavant.

Aquest és el segon any que es porta a terme aquesta iniciativa, organitzada per l’ImpeVic i Assaporc, amb la finalitat de recolzar i reivindicar la feina d’un dels sectors més importants a la comarca.

Un sector “poc comprès” però “imprescindible”

El regidor de Món Rural de l’Ajuntament de Vic, Jaume Puig i el president del Consell Comarcal d’Osona, Miquel Arisa, van donar la benvinguda, juntament amb el president d’Assaporc, Isidre Castanyer, qui va introduir el professor i investigador del Departament de Geografia i de d’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB, Martí Boada, que va fer una xerrada sobre “La importància del sector primari en el context de crisi global”.

Boada, premi Mundial de Medi Ambient de les Nacions Unides, va començar la seva intervenció recordant -amb to satíric- com es vivia anys enrere a pagès i com ha anat evolucionant fins a l’actualitat. Martí Boada va assegurar que al camp ha millorat en qualitat de vida però encara “és un sector que no té la comprensió social i la de l’administració” tot i ser un sector “imprescindible” per viure.

L’acte va concloure amb el lliurament de premis i els parlaments del segon tinent d’alcalde i president de l’ImpeVic, Josep Burgaya, i d’ Isidre Castanyer, el qual va demanar a l’administració “entendre la feina que fem els ramaders” en un moment en què els mercats globals “poques normes els regeixen, ja que s’han posat a especular amb les matèries primeres”. En aquest sentit, Josep Burgaya va contemplar la necessitat de “fixar una taxa per aquests moviments especulatius que van en contra l’activitat productiva” i va destacar la importància del sector agroalimentari a Vic i a la comarca on “el ramader i els pagesos són fonamentals”. Burgaya va reiterar que des de l’ImpeVic “considerem molt important el sector primari” i va afegir que així mateix queda palès en accions com la recent inauguració dels cursos d’auxiliars del sector carni o la futura illa càrnia”.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.