EdiciĂł Osona i RipollĂšs

Tria la teva ediciĂł predeterminada

EdiciĂł VallĂšs Oriental

Quatre famĂ­lies reben el primer lot de carn dels garrins sortejats pel Mercat del Ram

El lliurament dels lots va tenir lloc al Prat Verd de Malla en el marc d’un esmorzar de pagĂšs que va reunir a mĂ©s d’un centenar de ramaders. El cientĂ­fic MartĂ­ Boada va reflexionar sobre el sector primari assegurant que “no Ă©s comprĂšs” tot i ser “imprescindible”.

  • El 9 Nou
  • 02/11/2010 | 16:15
  • 0

Nota de premsa de l’Ajuntament de Vic

“MĂ©s d’un centenar de ramaders i pagesos de la comarca es va reunir el dissabte passat, 30 d’octubre, al Prat Verd de Malla per celebrar el tradicional esmorzar de pagĂšs i lliurar, a les quatre famĂ­lies guanyadores, la carn fresca dels quatre garrins que la ComissiĂł Organitzadora de la Carpa del PorcĂ­ va sortejar durant el Mercat del Ram celebrat aquest 2010.

Narcisa NeroiĂłn, de Centelles; LluĂ­s Roig, del Vendrell; Sergi FerrĂ©s, de Vic i Jordi BovĂ©, tambĂ© de Vic, sĂłn els quatre guanyadors que van emportar-se el primer lot de carn dels garrins engreixats els darrers mesos –botifarra crua, cansalada, costelles, llom o greixons-. El segon lot –l’embotit sec i el pernil- se’ls hi entregarĂ  mĂ©s endavant.

Aquest Ă©s el segon any que es porta a terme aquesta iniciativa, organitzada per l’ImpeVic i Assaporc, amb la finalitat de recolzar i reivindicar la feina d’un dels sectors mĂ©s importants a la comarca.

Un sector “poc comprĂšs” perĂČ â€œimprescindible”

El regidor de Món Rural de l’Ajuntament de Vic, Jaume Puig i el president del Consell Comarcal d’Osona, Miquel Arisa, van donar la benvinguda, juntament amb el president d’Assaporc, Isidre Castanyer, qui va introduir el professor i investigador del Departament de Geografia i de d’Institut de Ciùncia i Tecnologia Ambientals de la UAB, Martí Boada, que va fer una xerrada sobre “La importància del sector primari en el context de crisi global”.

Boada, premi Mundial de Medi Ambient de les Nacions Unides, va començar la seva intervenciĂł recordant -amb to satĂ­ric- com es vivia anys enrere a pagĂšs i com ha anat evolucionant fins a l’actualitat. MartĂ­ Boada va assegurar que al camp ha millorat en qualitat de vida perĂČ encara â€œĂ©s un sector que no tĂ© la comprensiĂł social i la de l’administració” tot i ser un sector “imprescindible” per viure.

L’acte va concloure amb el lliurament de premis i els parlaments del segon tinent d’alcalde i president de l’ImpeVic, Josep Burgaya, i d’ Isidre Castanyer, el qual va demanar a l’administraciĂł “entendre la feina que fem els ramaders” en un moment en quĂš els mercats globals “poques normes els regeixen, ja que s’han posat a especular amb les matĂšries primeres”. En aquest sentit, Josep Burgaya va contemplar la necessitat de “fixar una taxa per aquests moviments especulatius que van en contra l’activitat productiva” i va destacar la importĂ ncia del sector agroalimentari a Vic i a la comarca on “el ramader i els pagesos sĂłn fonamentals”. Burgaya va reiterar que des de l’ImpeVic “considerem molt important el sector primari” i va afegir que aixĂ­ mateix queda palĂšs en accions com la recent inauguraciĂł dels cursos d’auxiliars del sector carni o la futura illa cĂ rnia”.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notĂ­cies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes grĂ cies.