EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Reinicia Catalunya farà debats per saber el país que volen els osonencs

Reinicia Catalunya ha convocat pel proper 11 de juliol el 1r Debat Constituent d’Osona a l’Aula Magna de la UVic-UCC, a Vic.


El 9 Nou
03/07/2015

Impulsar i vehicular el paper determinant de la ciutadania, més enllà dels partits, és l’objectiu de la plataforma Reinicia Catalunya, (reiniciacatalunya.cat), que per al proper 11 de juliol convoca el 1r Debat Constituent d’Osona a l’Aula Magna de la UVic-UCC, a Vic.

En aquest cas es fa sota l’impuls directe de l’ANC i Òmnium d’Osona, inspiradors de la iniciativa a la comarca. “Es tracta d’imaginar i debatre sobre el país que volem”, explicava dilluns Berta Rierola, una de les coordinadores de la jornada. Es parteix de la base que el procés cap a la independència ja és un fet i que cal plantejar un procés constituent per començar a dibuixar com ha de ser una futura república catalana. Rierola va afegir que aquest debat, en la mesura que pretén abordar temes molt directes i propers, pot acostar al procés persones que fins ara no s’hi sentien interpel·lades.
 El debat d’Osona plantejarà vuit eixos: acció social, educació, cultura i llengua, agricultura i medi ambient, salut, model econòmic, esports i organització territorial. Aquesta setmana s’han obert les inscripcions per a la jornada del dia 11, de 2/4 de 10 del matí a les 2.
 A la presentació hi va assistir Sebastià Sardiné, membre de Reinicia i del col·lectiu Juristes per la Independència. Segons ell, és bàsic que en el procés d’elaboració de la futura constitució catalana els ciutadans hi tinguin un paper central a l’hora de recollir propostes en el debat. El seu objectiu és que el procés desemboqui en una “convenció constitucional mixta”, amb participació de partits i societat civil.

La participació a la jornada serà gratuïta i només cal triar un dels eixos de debat, tot i que al llarg de la matinal també es podrà canviar de grup. Eva Marichalar, responsable de dinamització de la jornada, va explicar que el treball en petit grup “volem que sigui molt àgil” i que, per aconseguir-ho, l’habitual figura del moderador donarà pas a la del “relator”, que es limitarà a llançar consignes “interferint al mínim el debat”. Un cop acabat el treball en petit grup, hi haurà una assemblea conjunta per presentar les conclusions.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't