Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Ripoll posa en marxa un menjador perquè la gent gran no mengi sola

L’Ajuntament de Ripoll i el Club Casal d’Avis van estrenar el nou menjador social, dirigit a la gent gran del municipi. En poden fer ús els majors de 55 anys, jubilats i pensionistes, a més dels socis del club, que en són més d’un miler.

  • El 9 Nou
  • 14/08/2010 | 8:00
  • 0

L’alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, va explicar que un dels objectius primordials és “vetllar per la gent gran que viu sola i cada dia menja sola”, i també facilitar la vida a les persones amb pocs recursos. De moment, el servei té 30 places, “però podria ampliar-se segons la demanda”.

Jordà va celebrar la posada en marxa del menjador social, “esperat i anhelat”, tenint en compte que el col·lectiu de la gent gran a Ripoll és molt nombrós. A part d’evitar que la gent gran faci tots els àpats del dia sols, “també ajudarà a controlar i a pautar l’alimentació”.

El servei serà de dilluns a divendres, en un sol torn, i amb un preu “gairebé simbòlic de 6 euros”, però també hi haurà la possibilitat de comprar tiquets per 15 dies, que suposaran una rebaixa (cada àpat costarà 5 euros).

L’alcaldessa va deixar clar que al menjador social hi pot anar tothom, “independentment dels seus ingressos econòmics. Si es dóna el cas que hi hagi una persona a qui li sigui impossible pagar els 6 euros del menú, “s’analitzarà i no hi ha d’haver cap tipus de problema”. La idea és que, a la llarga, el servei del menjador es pugui ampliar als caps de setmana. Però la intenció va més enllà.

Des de la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament i l’Aula d’Hostaleria del Ripollès es vol iniciar un servei de menjars envasats al buit a domicili, “també per a la gent gran o discapacitats”. Al setembre, es farà una valoració dels primers mesos de funcionament del menjador “i després decidirem si és bo ampliar-lo de places o no”.

En l’estrena del menjador del Club Casal d’Avis hi van participar l’alcaldessa, i els regidors d’Hisenda, Jaume Camps, i d’Acció Social, Casilda Gómez, així com una vintena de comensals. La jornada es va celebrar amb un dinar a base de pasta d’espirals al pesto, mero arrebossat i un tall de síndria. Tampoc hi va faltar el brindis amb cava i una ovació final pel cuiner del menjador.

Tant Jordà com Camps es van haver de posar sal als plats cuinats, perquè fent cas al bons hàbits alimentaris, sobretot de la gent gran, el cuiner n’hi posa poca.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.