Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Ripoll retorna l’antic banc a la plaça Sant Eudald per decisió popular

L’Ajuntament ho va demanar a veïns i associacions i la majoria van dir que l’hi volien.

  • El 9 Nou
  • 29/07/2015 | 12:45
  • 0

La plaça Sant Eudald de Ripoll ja torna a tenir instal·lat l’antic banc de pedra que sempre hi havia hagut al centre de la plaça. Es va treure quan es va remodelar la plaça, però es va guardar, i després de consultar-ho a veïns i associacions s’ha decidit tornar-lo a instal·lar, això sí, amb algun retoc perquè tingui un aire més modern. Aquest divendres ja es podrà inaugurar perquè els treballs, que van començar dilluns, ja s’hauran acabat.

Retornar al seu lloc d’origen el banc de pedra i circular de la plaça Sant Eudald va ser una proposta que va sorgir de la Regidoria de Barris l’any passat. Primer es van fer reunions amb els veïns i amb associacions de la zona per saber quina opinió en tenien, i fins i tot una tècnica de l’Ajuntament va fer diverses enquestes porta a porta. La majoria de veïns van veure la proposta amb bons ulls, “tot i que també n’hi va haver que van dir que no”, explica la regidora de Barris, Fina Guix. Finalment, però, es va optar per instal·lar-lo de forma provisional “perquè també volíem saber quin efecte feia i si quedava bé amb el nou entorn”. Precisament gràcies a aquella prova va quedar clar que “el banc agradava, però el tipus de fanal que hi havíem projectat no era l’adequat”. En aquest sentit, l’Ajuntament va decidir apostar per un tipus de fanal “més de disseny i més modern”, explica Guix, però el que no es qüestionava de cap manera és que allà hi havia d’anar algun tipus d’il·luminació “perquè a la nit el centre de la plaça queda molt fosc”.

El nou fanal s’ha dissenyat a l’Escola Massana de Barcelona i a la part de dalt tindrà uns focus que il·luminaran uns vitralls “de tots colors i que fan com unes aigües que quedarà molt bonic”. De ben segur que el banc-fanal de la plaça Sant Eudald no deixarà a ningú indiferent, tenint en compte que quan es va plantejar instal·lar-lo de nou ja va crear certa polèmica entre els que hi estaven a favor i els que no ho veien bé.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.