Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Ripoll tindrà el primer cicle superior de Direcció de Cuina amb FP Dual

Els alumnes podran tenir una beca salari o un contracte laboral durant el segon any.

  • El 9 Nou
  • 24/04/2014 | 13:46
  • 0

El Departament d’Ensenyament ha concedit un nou Cicle Formatiu de Grau Superior de Direcció en Cuina a l’institut Abat Oliba de Ripoll i a l’Aula d’Hostaleria del Ripollès per al proper curs 2014-2015. Serà el primer de Catalunya que s’impartirà en format FP Dual, que vol dir que la formació s’alternarà entre empreses i el centre educatiu i suposarà una beca salari o un contracte laboral per a l’alumne durant el segon any. Segons l’inspector d’Ensenyament Josep Polanco, “això permetrà millorar l’ocupabilitat entre els joves al mateix temps que l’empresa guanya en potencial i competitivitat”.

La directora de l’institut de Ripoll, Rosa Maria Tolòs, va dir que el cicle donarà resposta al Ripollès i a les comarques veïnes. De fet, part dels alumnes que actualment cursen els cicles formatius de Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia i de Pastisseria i Forneria provenen d’altres territoris, com Osona i la Cerdanya. Tolòs va agrair l’aposta d’Ensenyament “per un territori com el nostre” i va explicar que és fruit d’haver detectat una necessitat real després de fer una prospecció comarcal i supracomarcal. Segons es va explicar a la presentació, l’objectiu de la nova formació serà formar persones capaces de dirigir i organitzar la producció i el servei en cuina, i que en puguin gestionar tant l’equip tècnic, de recursos i aprovisionament, com l’equip humà.

D’altra banda, el Consorci Ripollès Desenvolupament ha impulsat la campanya “El Ripollès a taula”, que té com a objectiu estrènyer lligams entre productors i restauradors per augmentar el consum del producte propi. Per això s’ha elaborat un fulletó on s’expliquen els productes i les associacions de productors i on es pot visualitzar, en un calendari comú, les temporades gastronòmiques de promoció dels productes propis (xai, poltre, vedella, trumfa i porc) que impulsen les tres associacions d’hostaleria i restauració de la comarca. Per reforçar la difusió, també s’ha presentat una renovació del web , ara més dinàmic i complet i amb possibilitat de fer cerques per producte, productor, municipi o punt de venda i de degustació, i un nou bloc que incorporarà receptes dels diferents restaurants de la comarca.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.