Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Sant Bartomeu suprimeix les illetes de la carretera tres mesos després

La mesura per reduir la velocitat provocava problemes de circulació i de visibilitat. Com a alternativa, l’Ajuntament havia plantejat l’opció d’instal·lar-hi uns semàfors però s’ha descartat i s’ha optat pel pas elevat de plàstic.

  • El 9 Nou
  • 03/08/2011 | 8:00

La Diputació de Barcelona eliminarà en els propers dies les illetes de l’entrada de Sant Bartomeu del Grau. Aquests petits giratoris es van construir entre l’abril i el maig.

L’objectiu era millorar la circulació i la seguretat a l’entrada del municipi, però no han donat el resultat esperat. Ara, tres mesos després de la seva construcció, s’ha optat per treure-les al constatar-hi “dificultats de circulació”, explica l’alcalde, Emili Benito (SBG-Alboquers-AM).

En aquesta mateixa línia es mostra l’exalcalde Miquel Colomer (CiU): “No era una bona solució, nosaltres ja vam fer les primeres gestions per treure-les o modificar-les”. Retirar aquests punts de separació s’ha de fer en els propers dies. La instal·lació havia provocat queixes de veïns que consideren que s’ha aconseguit l’efecte invers al buscat.

Quan la Diputació va instal·lar aquestes illetes ja es va fer en clau de prova. Es volia avaluar l’“eficàcia” de la mesura proposada. L’ens provincial és el titular de la carretera (BV-4601) que creua aquest municipi del Lluçanès.

Les illetes semblaven la solució més adequada per frenar l’alta velocitat a què circulaven alguns vehicles a l’entrada del poble, especialment pel pas de vianants del barri de la Serra. Aquest pas és el primer element que es troben els vehicles que des de la carretera es dirigeixen cap al nucli urbà.

L’alcalde, Emili Benito, explica que les illetes provoquen problemes de visibilitat, “especialment quan hi ha boira” o “sortint des de la gasolinera”, i maldecaps per a alguns vehicles que “tenen dificultats per girar”.

Fa unes setmanes, tècnics de la Diputació de Barcelona van fer una visita per comprovar les “dificultats” i després d’analitzar-ho s’ha optat per retirar-les. L’Ajuntament havia plantejat l’opció d’instal·lar-hi uns semàfors però s’ha descartat i s’ha optat pel pas elevat de plàstic.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.