Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Sant Julià reforma l’ajuntament de dalt a baix amb diners del Pla ZP

La reforma, que va començar l’any passat amb les obres d’estructura –només es va mantenir la carcassa i alguna paret mestra de l’interior–, ara s’ha completat amb el mobiliari i el recanvi de tots els tancaments i vidres.

  • El 9 Nou
  • 11/07/2010 | 8:00

L’Ajuntament de Sant Julià ha donat per acabades les obres de reforma integral de l’edifici consistorial. El cost total de la reforma ha estat de 560.000 euros, dels quals 511.000, els de les obres pròpiament dites, van anar a càrrec de la convocatòria de l’any passat del Pla Zapatero, segons ha explicat l’alcalde, Joan Rosell (CiU).

De fet, no només s’han reformat i millorat els espais, sinó que també s’ha ampliat l’edifici consistorial, agafant la primera planta de la veïna aula de cultura i habilitant una part dels baixos fins ara inutilitzada. En total, s’han doblat els metres quadrats, en passar de 300 a pràcticament 600. Aquesta ampliació ha permès compartimentar millor les dependències. “Fins ara, per exemple, els tècnics havien de compartir oficina amb el jutjat de pau”, explica Rosell.

Ara a la planta baixa hi ha la recepció –que alhora fa d’oficina d’atenció al ciutadà–, a més de diferents dependències per als serveis socials, els vigilants municipals –que abans tampoc tenien despatx propi– i el jutjat de pau. A la primera planta hi ha les oficines generals, amb capacitat per a quatre persones, i els despatxos de comptabilitat, alcaldia, secretari i serveis tècnics, a més de la sala de plens, que ha doblat la seva superfície. A més, hi ha tres despatxos per a reunions i dos perquè els grups de l’oposició puguin rebre visites.

Així mateix, s’ha canviat el sistema de refrigeració i s’han instal·lat els sistemes d’alarmes contra incendis i robatoris. “Ens hem adaptat del tot a la normativa vigent als locals de pública concurrència”, explica Rosell.
Una altra obra important que s’ha fet és rebaixar mig metre la planta baixa per poder eliminar els dos graons d’accés a l’ajuntament, que fins ara representaven una barrera arquitectònica. Les obres de reforma han anat a càrrec de l’empresa Art i Construcció de Folgueroles, que va guanyar el concurs, al qual es van presentar una vintena d’empreses.

Les entitats que ocupaven la primera planta de l’aula de cultura s’han redistribuït entre el pavelló –les esportives– i el casal d’avis i el Saló Catalunya –les culturals–, a l’espera del trasllat dels avis al nou edifici i que l’actual casal passi a ser exclusivament per a les entitats.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.