Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Sant Pere es planteja reactivar el Pla de Barris

L’adquisici√≥ de la finca del Mas i la compra d’un terreny al costat de l’escola Josep Maria Xandri s√≥n les accions m√©s priorit√†ries

Com altres municipis osonencs que havien rebut el pla de barris, i que l’havien aturat perqu√® les subvencions de la Generalitat no arribaven, Sant Pere es proposa ara reactivar-lo i portar a terme el m√†xim d’actuacios possible fins a finals de l’any que ve. El 31 de desembre de 2018 √©s el termini m√†xim que ha fixat el govern catal√† per executar-lo. L’ajuntament santperenc ha fet una modificaci√≥ al pressupost d’aquest any per afegir-hi un mili√≥ d’euros, que, entre d’altres, ha de permetre comprar la finca del Mas i un terreny al costat de l’escola Josep Maria Xandri.

Les obres de reurbanitzaci√≥ al carrer Anselm Clav√©, que serviran per canviar les canonades del servei de calefacci√≥ i aigua calenta o substituir l’enllumenat, formen part de la reactivaci√≥ del pla de barris al nucli antic de Sant Pere de Torell√≥. L’ajuntament ha fet una modificaci√≥ al pressupost per incloure 1 mili√≥ 70 mil euros a la partida d’ingressos i a la de despeses, i tirar endavant diverses actuacions al llarg d’aquest 2017. Entre les que es consideren priorit√†ries, l’adquisici√≥ de la finca del Mas, i la compra d’un terreny al costat de l’escola Josep Maria Xandri.

Sant Pere forma part dels municipis de la convocat√≤ria de l’any 2010 del pla de barris. La dotaci√≥ era de 4,7 milions d’euros, subvencionada en un 75% per la Generalitat. Per√≤ a causa de les restriccions econ√≤miques del govern, fins ara nom√©s se n’havia executat el 20%. La Generalitat ha posat un l√≠mit m√†xim als plans de barris, el 31 de desembre de 2018, cosa que fa preveure que quan arribi aquesta data, i amb l’impuls que se li vol donar aquest any i el que ve, de la previsi√≥ inicial a Sant Pere se n’haur√† portat a terme com a molt un 65%.

Instal¬∑lar un ascensor a l’ajuntament i fer una nova sala de plens a l’espai que ocupava la biblioteca, arreglar la xarxa de calefacci√≥ dels carrers Castanyer, Verdaguer i Bellmunt i posar enllumenat LED als carrers s√≥n altres accions que es volen tirar endavant. Tamb√© s’ha recuperat la figura del vigilant nocturn, que Sant Pere comparteix amb Sant Vicen√ß, i es convocaran ajuts per rehabilitar fa√ßanes i cobertes i per actuar en edificis destinats a activitats culturals i socials, concretament al Casal Cultural i Recreatiu, on hi tenen la seu diverses entitats.

Comentaris