EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Sant Pere revisarà el cadastre perquè es va calcular quan els habitatges eren més cars

La revisió va fer-se el 2007, en el moment àlgid del valor immobiliari, després que no s’hagués tocat des del 1985. L’oficina del cadastre farà la propera revisió en un termini màxim de tres anys, molt abans del que tocaria.

El 9 Nou
21/10/2010

Les valoracions actuals dels habitatges de Sant Pere, que es fan servir per calcular l’impost de béns immobles (IBI) o les plusvàlues quan s’ha de fer un canvi de titular, es van fer l’any 2007, “el moment en què el valor de mercat de l’habitatge estava més alt segons els preus del mercat”, diu l’alcalde, Jordi Fàbrega (ESP-EPM).
Aquests nous valors, un cop aprovats, es van començar a aplicar a partir de l’any 2008, “quan els preus ja estaven baixant”. La nova revisió, en teoria, no s’hauria pogut fer fins al cap de 10 anys, però s’ha concedit l’excepció tenint en compte les queixes que havia despertat aquesta revisió a l’alça. Altres ajuntaments catalans que ho han demanat també es podran beneficiar d’una nova revisió abans del termini previst. “És absolutament lògic i necessari i ens servirà per generar un nivell de justícia”, assenyala Fàbrega.
En el cas de Sant Pere, tot i veure la situació com a injusta, l’alcalde diu que no van tenir moltes queixes dels veïns. “Vam destinar una arquitecta a resoldre tots els problemes que hi hagués; es van atendre unes 400 persones, però no hi va haver una gran moguda”. Això sí, la revisió del 2007 suposava un increment molt notable per als contribuents: al fet que es posaven els valors en un moment en què el mercat tenia uns preus elevats s’hi
A Sant Pere la revisió no s’havia fet des de 1985. El salt, per tant, va ser molt elevat
sumava que l’anterior revisió es remuntava al 1985. Des de l’Ajuntament de Sant Pere, conscients d’aquesta sobrevaloració del cadastre, van fer els possibles perquè acabés repercutint poc als veïns, aprovant un tipus de gravamen baix per fer el càlcul de l’IBI. Durant els últims anys, la revisió s’ha fet a molts municipis. Als tres grans d’Osona i el Ripollès, per exemple. A Manlleu, es va realitzar el 2004; a Vic, el 2005, i a Torelló, el 2007.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't