Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Sant Pere també s’adhereix a l’associació de Municipis per la Independència

També es va acordar deixar de manera permanent l’estelada penjada al balcó de l’Ajuntament fins que Catalunya pugui exercir el seu dret a la lliure determinació.

  • El 9 Nou
  • 04/10/2011 | 14:31

Nota de premsa de l’Ajuntament de Sant Pere

“L’ajuntament de Sant Pere de Torelló s’adhereix a l’associació de Municipis per la Independència”

En el ple celebrat ahir a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló es va prendre l’acord municipal d’adherir-se a l’associació de Municipis per la Independència. Aquest acord va ésser aprovat per unanimitat de tots els regidors assistents.

Així mateix en l’acord mare de l’associació, l’alcalde de Sant Pere, Jordi Fàbrega va incloure un nou punt en el qual l’esmentat municipi deixarà també de manera permanent l’estelada penjada al balcó. Una estelada que oneja ja des del dia 11 de setembre i que s’hi quedarà fins que el poble de Catalunya pugui exercir efectivament el seu dret a la lliure determinació.

“Proposem una reivindicació permanent com a institució que representa el conjunt del poble de Sant Pere i com a acte de protesta contra l’estat espanyol que no reconeix el nostre dret d’autodeterminació” deia el mateix Fàbrega durant el ple municipal.

Finalment, com a fet reivindicatiu i amb la finalitat de crear consciència col•lectiva que el poble català no gaudeix de la llibertat que li correspon, l’ajuntament de Sant Pere fa també una crida a la resta d’ajuntaments del país per tal que s’adhereixin a la iniciativa.

Text de la moció d’adhesió a l’associació de Municipis per la Independència

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

Com a conseqüència de la sentència del Tribunal Constitucional en relació a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya que va comportar una modificació de continguts que retallaven l’àmbit d’autonomia del nostre país, va sorgir un moviment entre els municipis de Catalunya que va comportar la declaració de municipis moralment “exclosos” de la Constitució Espanyola, recollint d’aquesta manera el sentit de la manifestació sobiranista del 10 de juliol de 2010, entre els quals hi ha el de Sant Pere de Torelló.

Tenint en compte que el dret a l’autodeterminació és un principi fonamental dels drets humans, qüestió aquesta que està recollida a la carta de les Nacions Unides, com també al Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics ratificat per l’Estat espanyol el 27 de Juliol de 1977, que en el seu Article 1 proclama:

“Tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació. En virtut d’aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren també pel seu desenvolupament, econòmic, social i cultural.

Tots els pobles poden, per a les seves pròpies finalitats, disposar lliurement de llurs riqueses i de llurs recursos naturals sense perjudicar, però, cap de les obligacions que sorgeixen de la cooperació econòmica internacional basada en un principi de benefici recíproc, i també del dret internacional. En cap cas, un poble no pot ser privat dels seus mitjans de subsistència.

Els estat en aquest pacte, incloent-hi aquells que tenen responsabilitat d’administrar territoris no autònoms, i territoris en fideïcomís, promouran l’exercici del dret a l’autodeterminació i respectaran aquest dret d’acord amb les disposicions de la Carta de les Nacions Unides.”

Tenint en compte que el Decret 110/1996, de 2 d’abril, regula la constitució d’organitzacions associatives de les entitats locals de Catalunya per tal de protegir i promoure els seus interessos comuns i genèrics.

Tenint en compte que el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovada per Decret legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, disposa en el seu Títol XI, articles 133 a 136, que els ens locals tenen dret d’associar-se en concordança amb el que disposa l’esmentat Decret 110/1996, es proposa l’adopció dels següents

ACORDS:

Primer.- Aprovar constituir-se com a associació d’ens locals amb la denominació “MUNICIPIS PER LA INDEPENDÈNCIA” amb l’objecte de defensar l’assoliment d’un estat propi, els drets nacionals que corresponen a Catalunya i conscienciar a la ciutadania de la necessitat que Catalunya pugui exercir el seu dret a decidir.

Segon.- Designar a l’Alcalde-President de la Corporació –Il•lm. Sr. Jordi Fàbrega i Colomer, com a representant de l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló en l’Associació a constituir

Tercer.- Facultar, tan àmpliament com en dret sigui necessari, l’Alcalde-President de la Corporació –Il•lm. Sr. Jordi Fàbrega i Colomer- per a l’atorgament dels documents necessaris per a la plena efectivitat dels acords adoptats.

Quart.- Aprovar fer onejar la senyera estelada al lloc reservat a tal efecte al balcó de la casa consistorial (que ja oneja des de l’11 de setembre) des del dia d’avui i fins que el poble de Catalunya pugui exercir efectivament el seu dret a la lliure determinació, com a ensenya reivindicativa i amb la finalitat de crear consciència col•lectiva que el poble català no gaudeix de la llibertat que li correspon, tot fent una crida a la resta d’Ajuntaments del país pel tal que s’adhereixin a dita iniciativa.

L’ALCALDE
Jordi Fàbrega i Colomer

Sant Pere de Torelló, 27 de setembre de 2011

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't