Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

El pedagog anglès Mel Ainscow passa per Vic

Ainscow, referent internacional en l’escola inclusiva, va parlar d’aquest model educatiu que busca atendre les necessitats d’aprenetatge dels nens i nenes, independentment de les capacitats, els orígens o la situació social

Dins del cicle de xerrades que l’escola Andersen de Vic ha organitzat per celebrar el cinquantè aniversari, el centre va rebre aquest dilluns Mel Ainscow. Catedràtic d’Eudació i codirector del centre per l’Equitat de l’Educació de la Universitat de Manchester, Ainscow és l’autor de l’índex per a la inclusió, una referència mundial per a l’escola inclusiva. En aquest sistema es prioritza que tots els alumnes, independentment de la seva procedència o entorn, tinguin accés a una bona educació.

Ainscow considera primordial la figura del mestre, i el seu prestigi dins de la societat, per a l’èxit de l’educació. I veu en l’escola inclusiva una oportunitat d’entendre i d’aprendre a viure en societats amb moltes diferències.

Ainscow situa els de Finlàndia i Canadà com a models educatius de referència i afirma que l’educació inclusiva ha millorat notablement els últims anys a Catalunya. A l’hora d’aconsellar els pares sobre què cal tenir en compte quan han d’escollir l’escola dels fills, recomana que sigui un centre on hi hagi una bona relació entre professors, alumnes i famílies, perquè és aquest ambient el que fa possible l’aprenentatge.