Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

El projecte ‘Menú LowCost’ compleix 5 anys

La iniciativa permet garantir almenys un àpat equilibrat al dia a persones en risc de vulnerabilitat

El projecte “Menú LowCost” que el Seminari de Vic impulsa des de l’any 2012 en col·laboració amb el Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Vic arriba als 5 anys de vida. La iniciativa dirigida a persones en situacions de vulnerabilitat a qui s’ofereix un menú diari per 1 euro i mig va atendre l’any passat 170 persones i va servir més de 6.000 menús al llarg del 2016.

Pasta, lluç i fruita o arròs, croquetes i iogurt. Són dos dels menús low cost que es preparen a la cuina del Seminari de Vic amb productes frescos i que consten d’un primer plat, un segon plat i postres. El servei que forma part de la xarxa alimentària de la ciutat i de la comarca d’Osona va servir l’any passat 6.273 menús per a 170 persones, un augment considerable des de l’any 2012 quan es va començar amb 15 usuaris. El menú té un cost de 3 euros però cada usuari en paga 1 euro i mig gràcies a un sistema de copagament que financen el mateix seminari, administracions com la Diputació i entitats com la Institució Puig Porret.

Els àpats estan supervisats per una dietista i tenen en compte intoleràncies alimentàries i creences culturals i religioses. Els serveis socials tant del Consell Comarcal com de l’Ajuntament de Vic són els que determinen les persones que poden ser beneficiàries d’aquest servei que des de l’any passat també té en compte les persones que tenen mobilitat reduïda.

Els aliments es lliuren envasats al buit i tenen una caducitat d’entre quatre i cinc dies. La recollida pot ser diària, setmanal o quinzenal i garanteix una discreció total.

Comentaris

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.