Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

L’Escorial de Vic compra una antiga nau per traslladar-hi el Batxillerat

El centre educatiu vol esponjar els espais actuals i estudia fer-hi cicles formatius a les tardes

El col·legi l’Escorial de Vic ha comprat l’antiga nau de Ferros Anglada per ampliar les seves instal·lacions. Es tracta d’un espai de 1.500 metres quadrats que s’adequarà per traslladar-hi els estudis de Batxillerat, explica el director del centre, Ramon Rial. Segons el director, “l’escola necessitava més espais”, no per créixer en nombre d’alumnes sinó “per estar més bé, esponjar el centre i donar més bon servei” a l’alumnat –actualment són 1.320 alumnes de 0 a 18 anys–. Al nou espai docent s’hi traslladaran els alumnes de les dues línies de Batxillerat i s’hi habilitaran els espais necessaris per impartir aquests estudis, com per exemple laboratoris. Encara s’ha de definir com seran els nous espais de la nau, que és diàfana, i per fer-ho el directiu diu que vol que mestres i alumnes puguin dir-hi la seva a través d’un procés participatiu. Amb tot, espera que ja s’hi puguin fer classes a mitjans del curs vinent. Rial afegeix que les obres es podran fer sense problemes, ja que es tracta d’una zona on actualment no hi ha alumnes i per tant s’hi podrà treballar en dies lectius.

Estudien fer cicles formatius

Rial explica que, com que els alumnes de Batxillerat només fan classes als matins, estan començant a estudiar la possibilitat d’oferir cicles formatius, i remarca que “està en una fase molt inicial” i que es farà “sempre que tingui sentit” i s’ofereixi “una oferta que detectem a través de la necessitat social”.

Un vial nou de 9 metres d’amplada

A la nau d’una antiga fàbrica de bigues que es va traslladar fa uns anys fora del centre s’hi accedeix des del carrer Sant Segimon i arriba fins al parc de Somoto, entre els carrers Indústria i Montserrat. Un cop finalitzin les obres, i com s’estableix en la modificació del Pla urbanístic que es va aprovar al ple del mes de març, es crearà un nou vial que comunicarà el carrer Sant Segimon i el parc. Serà un carrer de nou metres d’amplada, que donarà accés directe a l’escola i també representarà un canvi d’imatge a la zona. De fet, amb la voluntat “d’estar oberta a la zona” s’habilitarà un espai a l’edifici com a sala d’actes per fer-hi xerrades i activitats, tant del centre com dels veïns de la zona, diu Rial.

Comentaris

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.