EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

On van a parar els objectes que perdem pel carrer?

L’Ajuntament de Tona recull 275 objectes perduts en només dos anys


15/08/2018
Tona

L’Ajuntament de Tona ha publicat un llistat amb tots els objectes perduts que s’han trobat al municipi des del febrer de 2016. Es tracta de 275 articles que, si ningú reclama en un termini de mig any, passaran a ser propietat del consistori, ja que en termes legals es consideren abandonats. Actualment es troben a l’oficina d’objectes perduts de la Policia Local, la qual cosa significa que ningú els ha reclamat.

Els mòbils o les carteres es publiquen a la llista tan sols com a “últim recurs”

Els articles que més s’extravien són claus de casa i de vehicles, en concret 158 unitats, normalment acompanyades de clauers de tot tipus de formes i colors. Després de les claus, l’objecte perdut més clàssic són els mòbils: des d’iPhone fins a LG o Huawei. Ferran Pérez, cap de la Policia Local de Tona, assegura que en casos tan sensibles com els “mòbils o objectes que permeten la identificació de l’usuari, intentem trobar-lo de totes les maneres possibles i només els publiquem a la llista com a últim recurs”.

Quan han sortit al BOP, passen a ser de l’Ajuntament en un termini de sis mesos

Entre els objectes també són habituals els auriculars, les ulleres, bateries de telèfons, bosses de mà, carteres, collarets, paraigües, anells, així com documentació diversa i targetes de supermercat o pagament. Alguns dels objectes més curiosos que s’han trobat a Tona són cinc quilos de cable de coure, un raspall de dents de la marca Hello Kitty i de color rosa, una pistola antiga, una taula de so, una bicicleta a la qual li manca el pedal dret, una gorra de color negre amb les lletres Boys o, entre altres, un collaret de plata amb forma de rosa. La Policia Local de Tona publica aquesta llista aproximadament cada any des de 2010 amb l’objectiu que els propietaris puguin recuperar allò que han perdut a l’oficina d’atenció ciutadana, que està ubicada al carrer Font. Aquesta pràctica també la fan altres ajuntaments per no acumular objectes que és evident que la propietat ja no reclamarà. O al revés: per donar un últim intent perquè els reclamin. De fet, els objectes perduts que apareixen a la llista són només aquells que, després d’un complex i minuciós procediment, no han pogut retornar al seu legítim propietari. “Nosaltres introduïm les dades quan ens porten objectes perduts o quan ens els venen a buscar, obrim actes i intentem contactar amb el propietari. Si no és possible, finalment surten publicats en aquesta llista”, explica Pérez, que assegura que diversos ajuntaments ja s’han posat en contacte amb ells interessats en el procediment que segueixen.
El llistat es publica al Butlletí Oficial de la Província (BOP), com va passar el 17 de juliol d’aquest any, al plafó d’anuncis de l’Ajuntament de Tona i també a les xarxes socials. Esgotat el termini de sis mesos sense que hagin estat reclamats, es consideren “indubtablement” abandonats i queden a disposició de l’Ajuntament.
Quan es tracta de productes que caduquen, o que són molt personals com mòbils i carteres, normalment es destrueixen, però si es poden reutilitzar, com va passar amb un cotxet de nadó, es lliuren a entitats sense ànim de lucre o bé es destinen a finalitats benèfiques. A més a més, a través de xerrades i visites a casals de gent gran, s’intenta fer arribar el llistat a aquelles persones que no és tan probable que el consultin a través de les noves tecnologies.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 193 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't