Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Taller per reduir el malbaratament alimentari a Torelló

Cada català llença, cada any, 35 quilos de menjar, segons l’Agència de Residus

Cada català llença cada any 35 quilos de menjar. Són les dades que l’Agència de Residus de Catalunya fa públiques en la campanya informativa que fa arreu del territori català i que té per objectiu reduir en un 50% el malbaratament alimentari. Aquest dimecres se’n feia un taller per sensibilitzar infants i adults a Torelló.

Guardar els ous amb la punta cap avall, posar a primera fila de la nevera els productes que caduquin abans o separar les pomes i les peres quan es guardin al rebost. Són alguns dels petits trucs que es van donar aquest dimecres a la biblioteca Dos Rius de Torelló en un dels tallers de la campanya Som Gent de Profit que impulsa l’Agència de Residus de Catalunya.

Sis joves i set adults van treballar els punts claus del malbaratament alimentari. Dos personatges, l’Apro i la Fita, van donar consells als nens i van intentar que prenguessin consciència del que pot suposar llençar tants aliments sense donar-los una segona vida.

Després de fer adonar als assistents que el menjar llençat són diners que es perden, van ensenyar trucs i diferents plats de reaprofitament de menjar així com organitzar correctament la nevera i el rebost. Al final del taller, tots els assistents van rebre petits regals per contribuir a un millor aprofitament dels aliments. El taller es tornarà a repetir el proper dimecres a les 6 de la tarda.

Comentaris

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.