EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Tanca després de 20 anys el centre de formació Mil·lenari

La titular, la Fundació Antiga Caixa Manlleu, no ha pogut mantenir-lo econòmicament


05/08/2018
Vic

El 26 d’octubre de 1998, l’aleshores conseller d’Economia de la Generalitat, Artur Mas, va presidir la inauguració de les noves instal·lacions de la Fundació Mil·lenari, a Vic, amb el descobriment d’una placa. S’hi acollia un centre de formació i el parquet de la borsa de l’entitat. Gairebé 20 anys després, el passat juny, un cop acabats els cursos, es va tancar el centre. En aquella inauguració, Artur Mas va dir que la “Generalitat no promourà fusions o absorcions de caixes”. La crisi econòmica de l’any 2007, però, va canviar tot el panorama de les entitats bancàries i Caixa Manlleu va passar primer a unir-se amb Caixa Terrassa i Caixa Sabadell per ser Unnim i després a ser absorbida pel BBVA.

Això va comportar un canvi important en la Fundació Mil·lenari, que va començar la seva activitat formativa laboral l’any 1999. Feia set cursos, però l’any 2003 en va arribar a gestionar 100. I el curs 2016-2017, del qual ja hi ha la memòria feta, se’n van fer 133 amb un total de 5.405 hores i 1.140 alumnes. En aquest centre es feien cursos de producció pròpia, per a empreses i per a entitats que ho demanaven, però també adaptant-se als temps feien seguiment per a la inserció laboral, assessorament a empreses o selecció de personal. Tot plegat, a les seus de Vic –amb 800 metres quadrats– i Manlleu –amb 400–. Des de l’any 1998 fins al 2018 han passat pel centre 27.400 alumnes i s’hi han fet 2.600 cursos diferents.

També es llogaven espais. Ara, amb l’activitat formativa tancada, “perquè no teníem prou suport econòmic per mantenir-la”, segons diu la directora de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Cristina Vilaró. Ara bé, la fundació manté la propietat de l’edifici que té llogat i és propietària també de la Finca Quintanes, on hi ha l’escola EFA Quintanes i el Centre Eqüestre CEQUIN. La fundació lloga o cedeix la sala d’art i l’auditori de Vic, el de Manlleu i locals a Roda de Ter, Santa Eugènia de Berga, Vinyoles d’Orís, Montesquiu, la Garriga i Manlleu. També té cedits als ajuntaments locals per a casals de la gent gran o biblioteques a nou pobles d’Osona.

Amb el rendiment que treu d’aquest patrimoni, la fundació és present a actes culturals, de coneixement i socials “perquè treballem conjuntament amb altres entitats. No donem només un ajut sinó que ens impliquem en els projectes”. Alguns exemples són les parelles artístiques, el Festival de Música Religiosa o els actes a Sant Pere de Casserres.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 888 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't