Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Torelló contracta 23 persones en el marc del Projecte Impuls

El programa, adre√ßat a persones aturades, t√© una vig√®ncia de sis mesos i va des de l’atenci√≥ a la gent gran fins a l’elaboraci√≥ d’un cat√†leg d’activitats classificades, passant per tasques de jardineria o manteniment d’espais p√ļblics.

  • El 9 Nou
  • 25/11/2010 | 19:11
  • 0

Nota de premsa de l’Ajuntament de Torell√≥

“En el marc del Projecte Impuls 2010-2011, el Servei d‚ÄôOcupaci√≥ de Catalunya (SOC), ha concedit a Torell√≥ una subvenci√≥ per a la contractaci√≥ de 23 persones en situaci√≥ d‚Äôatur. Aquestes 23 persones s‚Äôhan contractat per un per√≠ode de 6 mesos; van comen√ßar a treballar el 12 de novembre i tindran contracte en vigor fins l‚Äô11 de maig de l‚Äôany vinent.

El Projecte Impuls és una iniciativa del Departament de Treball amb l’objectiu d’impulsar les polítiques en matèria d’ocupació, més adaptades a la realitat de cada persona i prioritzant aquells sectors amb més perspectives de futur. Aquestes accions es despleguen en quatre eixos d’actuació: assessorament, formació, treball i igualtat d’oportunitats.

En l’àmbit del Projecte Impuls, dins l’eix de treball, els plans extraordinaris d’ocupació locals esdevenen una resposta immediata a la situació de crisi econòmica i de destrucció d’ocupació, i alhora contribueixen als fonaments de creixement de valor afegit tant per a les persones aturades beneficiàries com per als territoris on es materialitzin els projectes d’inversió.

Així, els plans extraordinaris d’ocupació local prioritzen per una banda les persones aturades que no rebin prestació d’atur o que estiguin a punt d’esgotar-la, i, combinen, per primera vegada, l’experiència professional amb la formació perquè millori la seva qualificació i competència professional.

A Torelló, els projectes que es porten a terme són:

-Programa de Suport a la Gent Gran (3 persones): el projecte pretén ampliar el nombre de persones beneficiàries dels serveis d’ajuda a domicili, millorant-ne la qualitat de vida. Les persones treballaran com auxiliars de la llar i hauran de fer tasques pròpies de neteja a les llars de les persones grans que pateixen manca d’autonomia personal, tot plegat adreçat a proporcionar una major qualitat de vida.

-Realització del catàleg de llicències d’activitats classificades, ambientals i d’obertura d’expedient (1 persona): aquest projecte s’emmarca dins del servei d’arxiu municipal de l’Ajuntament de Torelló, que s’ocupa de la gestió, difusió, conservació i tractament de la documentació de l’ens local. El projecte suposarà un avenç en les funcions del servei.

-Manteniment, neteja i conservaci√≥ de jardins i zones verdes al nucli urb√† de Torell√≥ (5 persones): conservaci√≥ i manteniment de jardins p√ļblics, gespa, utilitzant les t√®cniques i els mitjans apropiats.

-Manteniment, neteja i conservaci√≥ dels rius i els espais del bosc de ribera (5 persones): les tasques a realitzar s√≥n neteja i desbrossament del terreny, tales d‚Äôarbres i arbustos d‚Äôesp√®cies al‚ÄĘl√≤ctones i plantada d‚Äôarbres i arbustos d‚Äôesp√®cies aut√≤ctones, retirada de branques i arbres caiguts, condicionament dels camins i itineraris per fer a peu i en bicicleta.

-Manteniment d‚Äôequipaments i espais p√ļblics (9 persones): les activitats es centren en els equipaments i els espais p√ļblics, concretament en tasques de manteniment i millora de paviments deteriorats, mobiliari urb√†, jocs infantils i enllumenat.

Tots aquests plans d‚Äôocupaci√≥ s‚Äôacompanyen d‚Äôaccions de formaci√≥, informaci√≥ i orientaci√≥ laboral; programaci√≥ de m√≤duls espec√≠fics de seguretat i salut laboral; igualtat d‚Äôoportunitats; m√≤duls de sensibilitzaci√≥ i conscienciaci√≥ del medi ambient; accions de coneixement del catal√† i accions d‚Äôalfabetitzaci√≥ inform√†tica”.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.