EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Un centre de formació del Bisbat de Vic considera que no empadronar sense papers pot comportar “conseqüències greus”

El Centre de Pensament Cristià de Manresa considera que la polèmica endegada pot enfrontar grups socials i dividir les comunitats, ‘també la cristiana’.


El 9 Nou
15/01/2010

El Centre de Pensament Cristià de Manresa considera que la decisió de l’Ajuntament de Vic de no empadronar sense papers ha estat una declaració política que pot comportar ‘conseqüències greus’. Aquest centre de formació del Bisbat de Vic considera que la polèmica endegada pot enfrontar grups socials i dividir les comunitats, ‘també la cristiana’.

La decisió del consistori pot crear segons aquest centre de formació ‘animadversió’ als nouvinguts, tal i com asseguren. Aquest animadversió ja ‘s’ha començat’ a produir. El centre considera que l’església ‘no ha de col·laborar’ en aquest rebuig i considera que cal donar a la situació ‘un altre enfocament’.

En el butlletí digital que periòdicament difon aquest centre cristià es diu que la decisió de no empadronar sense papers té enfocaments molt diferents com el polític, l’econòmic, l’organitzatiu o el cultural,.., que mostren valors contraposats ‘alguns força racistes’. Per això consideren que com a Església és ‘molt important’ el to que s’hi dóna. Des de Càritas, diu el text, no es poden fer ‘el sord’ ni deixar-se portar per raons que passen ‘per alt ‘el centre del problema’.

El principal argument del Centre de Pensament Cristià és que al centre de la polèmica hi ha el futur de les persones ‘més pobres i necessitades’ sovint en situacions complicades com estar ‘sense feina, sense recursos, sense protecció’. Aquest fet central ‘s’oblida’. El centre que parla en nom de Càritas, a qui cita en diverses ocasions, diu que en l’ajuda a les persones no es pot mirar mai ‘si tenen papers o no o si procedeixen d’una regió o d’una altra’ perquè ‘no seria una mirada cristiana’.

El text acaba amb dues cites dels evangelis de Mateu i Lluc: ‘Veniu, beneïts del meu Pare perquè era foraster i em vau acollir i ‘Quan un immigrant vingui a instal·lar-se al costat vostre considereu-lo com un de vosaltres. Estima’l com a tu mateix’.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 103 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't