Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Un estudi de la UVic certifica que el Pa Negre de Francesc Altarriba és bo per combatre determinades malalties

Segons una nota de premsa de Bonblat, l’empresa de Francesc Altarriba, l’estudi certifica que el Pa Negre, que té aquest nom en honor a la pel·lícula, és bo per lluitar contra les malalties del cor, el càncer de còlon i d’esòfag i el colesterol.

  • El 9 Nou
  • 26/10/2011 | 16:42

Nota de premsa de Bonblat, Taller Gastronòmic del Pa

La Universitat de Vic certifica els efectes beneficiosos que tenen sobre la salut els ingredients d’aquest producte recuperat per Francesc Altarriba

Pa Negre contra les malalties del cor, el càncer i el colesterol

En reconeixement a la pel.lícula ‘Pa Negre’, la passada primavera Manlleu va recuperar aquest aliment de la postguerra en una versió molt millorada quant a sabor, propietats nutricionals i estètica, elaborada pel Taller Gastronòmic del Pa Bonblat.

Ara, la Universitat de Vic ha certificat mitjançant un estudi de la Facultat de Ciències de la Salut i Benestar, que l’anomenat Pa Negre del segle XXI creat per Francesc Altarriba té extraordinàries propietats sobre la salut dels consumidors: Pot contribuir a disminuir el risc de malalties cardiovasculars, a millorar el control de la glucosa en sang especialment en pacients amb diabetis, i aporta substàncies antioxidants.

També afirma que el mill i la melca, dos dels molts cereals que componen aquest Pa Negre, presenten atributs anticancerígens. Francesc Colomer i Marina Comas, osonencs i actors revelació de la pel•lícula d’Agustí Villaronga que enfila el camí dels premis Òscar, eren els encarregats de presentar en societat el Pa Negre, en l’elaboració del qual hi havien contribuit els records que en tenia Emili Teixidor, autor del best-seller que ha donat la volta al món reproduit a la gran pantalla. En aquest acte, el creador del pa, Francesc Altarriba, propietari de Bonblat, explicava que aquest nou producte es podia considerar “un pa 10, amb ànima i grans qualitats alimentàries que enalteixen la seva digestibilitat i li confereixen el caràcter d’altament saludable”. I seguidament llistava la composición dels 10 cerals que portava el pa, fet amb una base principal de blat: Fajol, civada, sègol, sorgo, blat de moro, melca, ordi, mill, sèsam i lli.

Ara, amb una àmplia base bibliogràfica i d’anàlisis relacionat amb estudis epidemiològics, la UVic certifica dites propietats salubres que ja anunciava Altarriba. En l’informe exposa que el producte està
elaborat amb una barreja de cereals que li donen diferents propietats beneficioses per a la salut si es fa un consum regular de Pa Negre.

En les conclusions, l’estudi determina que la ingesta de fibra dietètica provinent de cereals integrals o de la civada, el fajol, la melca, el sègol, l’ordi o el mill, tots ells ingredients del Pa Negre, es poden considerar efectius en el tractament de la hipercolesterolèmia (presència de nivells elevats de colesterol a la sang que si es redueixen ajuden a la bona salut cardiovascular), de la diabetis Mellitus de tipus 2 (caracteritzada pels alts nivells de glucosa a la sang), o del càncer de còlon i d’esòfag.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.