EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Un estudiant de la UVic farà una estada de recerca a Taiwan gràcies al programa Horitzó Àsia

Ignasi Arranz treballarà en el grup de biologia marina i pesqueria de l’Institut d’Oceanografia de la Universitat Nacional de Taiwan.

El 9 Nou
19/12/2014

Nota de premsa d’Horitzó Àsia

Horitzó Àsia lliura el primer ajut per fer estades de recerca en universitats asiàtiques

· Horitzó Àsia l’impulsa l’Ajuntament de Vic, patrocinador de la beca, la UVic-UCC, Creacció i Nits de Cinema Oriental

· Ignasi Arranz farà una estada a la Universitat Nacional de Taiwan

Avui ha tingut lloc a la Sala de Juntes del Rectorat de la UVic-UCC l’acte de lliurament de primera beca Horitzó Àsia, que ha estat rebuda pel Ignasi Arranz, estudiant de segon any de doctorat dintre del programa Experimental Sciences and Technology del centre tecnològic BETA en la Línia d’Ecologia Aquàtica de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. L’acte ha comptat amb la presència del rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, el regidor de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Vic, Joan López i Carol; i el vicerector de Relacions Internacionals i Formació Continuada, Joan Masnou.

La beca forma part del programa “Ajuts per a estades de recerca a l’Àsia” per a estudiants de màster universitari i doctorat i té per objectiu fomentar l’establiment de futures relacions amb universitats i centres de recerca del continent asiàtic i per fomentar la codirecció de tesis doctorals que puguin afavorir el desenvolupament econòmic, social, educatiu i cultural de la ciutat i el territori.

Horitzó Àsia és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Vic (que també és el patrocinador d’aquestes beques), la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Creacció i Nits de Cinema oriental que té com a objectiu potenciar estratègies de relació conjuntes amb aquest continent.

Aquest programa d’Ajuts permet fer estades de recerca d’un a tres mesos en universitats o entitats de països asiàtics dedicades a la recerca (Xina, Corea del Sud, Japó, Taiwan, Índia, Indonèsia, Malàisia, Filipines, Singapur, Tailàndia, Brunei, Vietnam, Laos, Birmània i Cambodja).

Les activitats que constitueixen l’objecte de la convocatòria es divideixen en dues modalitats, una per a estudiants de doctorat i una altra per a estudiants de màster amb la fase de recerca d’un treball de final de màster (el qual, en aquesta ocasió, s’ha declarat deserta).

Totes les activitats d’Horitzó Àsia han estat recollides a la pàgina web www.horitzoasia.cat, que s’ha presentat també avui a la premsa.

Ignasi Arranz, guanyador de la primera beca Horitzó Àsia

El guanyador d’aquesta primera convocatòria d”Ajuts per a estades de recerca a l’Àsia” ha estat Ignasi Arranz Urgell, que és llicenciat en Biologia per la Universitat de Girona, màster en Ecologia Terrestre i Gestió de la biodiversitat per la Universitat Autònoma de Barcelona, i actualment doctorand del programa de Ciències Experimentals i Tecnologia de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, que fa un estudi sobre Fish ecological and life-history traits across environmental and biotic gradients.

L’ajut li permetrà de treballar amb el grup de biologia marina i pesqueria de l’Institut d’Oceanografia de la Universitat Nacional de Taiwan (IONTU), que lidera una recerca que s’ajusta als seus requeriments per desenvolupar una tesi sòlida i competitiva. Les seves àrees de treball van des del canvi climàtic i l’ecologia de llacs fins a les pesqueries i canvis de l’estructura de les comunitats en resposta als efectes antropogènics. El catedràtic Chi-hao Hsieh lidera aquest grup i serà el seu tutor durant l’estada doctoral. El seu grup té un ampli coneixement dintre de l’ecologia teòrica i models matemàtics que permetran avaluar millor els efectes del canvi climàtic.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't