EN DIRECTE EL 9 FM

Una cursa recorrerà el Ripollès amb bici a benefici dels malalts de càncer

L’Oncobike es farà al juliol i tindrà 120 quilòmetres.

18/02/2015

Una cursa de bicicletes per equips de 120 quilòmetres que recorrerà tots els racons del Ripollès. Es tracta de l’Oncobike 2015, que es va presentar aquesta setmana al Consell Comarcal del Ripollès i que té com a objectiu “aconseguir recaptar fons per ajudar les persones amb càncer i les seves famílies”, segons el seu promotor, Lluís Comet. Aquest també va agrair la col·laboració essencial de les dues entitats que organitzaran la prova: el Grup Excursionista Campdevànol (GEC) i l’Associació Esportiva Sant Grau.

Comet també va destacar que la prova no té cap esperit competitiu; per tant, com que es tracta d’una cursa solidària no hi haurà premis per als millors, ja que “té la mateixa importància el primer classificat que l’últim”. De moment, no hi ha data per a la prova i, tot i que inicialment s’havia previst fer-la el 30 de maig, sembla que es traslladarà al juliol. Per participar-hi, cada equip –d’entre quatre i sis integrants, dels quals tres sempre hauran d’estar pedalant– haurà de fer una donació mínima de 500 euros, que es podran reunir a través de l’organització de rifes, dinars, berenars o amb ajudes d’ajuntaments i entitats. També per a cada participant es demanaran 40 euros d’inscripció. El promotor de l’Oncobike també va destacar que una de les impulsores perquè es fes aquesta prova al Ripollès va ser la campdevanolenca Mercè Guitart. “Fa dos anys que fem l’Oncotrail a Palafrugell i vam pensar que en lloc de fer córrer els participants els faríem anar amb bicicleta i la Mercè va insistir molt de portar-ho aquí dalt”, va dir Comet.

Els 120 quilòmetres de distància tindran un recorregut circular, amb sortida i arribada a Campdevànol.

En aquesta enquesta han votat 67 persones.