Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Usuaris del parc de gossos, indignats per l’estat d’aquest espai a Manlleu

L’Ajuntament, arran de les queixes, hi està fent obres, però els usuaris discrepen de l’actuació que s’hi realitza

  • El 9 Nou
  • 14/07/2016 | 12:13
  • 0

Propietaris de gossos de Manlleu que utilitzen un espai habilitat per l’Ajuntament perquè els animals puguin córrer sense necessitat d’anar lligats estan indignats amb l’estat en què es troba el recinte. Un exemple: la tanca té forats per on es poden escapar els gossos. Davant de les deficiències van fer una recollida de signatures, que xifren en un miler de suports, per exigir que s’arrangés. L’Ajuntament, ara, hi està actuant però en uns termes que els amos de gossos no jutgen adequats: es redueix la dimensió del recinte i no s’alça la tanca, motiu pel qual creuen que hi continuarà havent una manca de seguretat perquè els animals poden saltar-la i fugir, amb el consegüent perill tant pel gos com pels vehicles que circulen per la zona.

Pere Parladé, portaveu dels usuaris, explica que al mes de març es va entrar la instància a l’Ajuntament amb l’enumeració de les deficiències. L’alcalde, Àlex Garrido, el va rebre al mes d’abril i, segons ell, va admetre que calia actuar-hi però va suggerir que, com que en aquesta zona s’hi ha d’ubicar el futur institut del Ter, seria millor trobar un nou emplaçament a l’Arboretum. La previsió, explica Parladé, era que en un mes comencessin les obres i que a finals d’estiu estiguessin enllestides. Els treballs al nou emplaçament no van començar i, des de l’Ajuntament, se’ls va telefonar per informar-los que es demorarien les obres però que es reforçarien les tanques actuals. Diu que va demanar d’entrevistar-se novament amb l’alcalde, però que el va acabar contactant el regidor d’Urbanisme, Enric Vilaregut, amb qui no va voler parlar per evitar malentesos respecte al compromís inicial contret amb alcaldia. I, ara, i aquesta és la gota que ha fet vessar el vas, han començat les obres, però sense que la tanca sigui més alta. “Valdria més invertir els diners en un espai definitiu per no haver de gastar dues vegades, però si ha de ser aquí ja hi estem d’acord, ara bé, que les tanques siguin més altes i que hi tinguem alguna ombra. Si no, l’espai no és adequat”, es queixa Parladé. Des de l’Ajuntament, el regidor d’Urbanisme, Enric Vilaregut, explica que es va valorar un canvi d’emplaçament però que, al final, es va considerar que calia madurar més la nova ubicació per sospesar pros i contres, motiu pel qual s’ha decidit posar al dia la instal·lació actual amb el reforç de les tanques: “Estem fent les obres, quedarà un tancat ferm i estarà molt més bé que no pas ara. Confiem que els mateixos usuaris ens ajudin a mantenir aquest espai públic”. Vilaregut assegura que sempre han tingut voluntat d’escoltar, motiu pel qual ell personalment va trucar al portaveu dels usuaris tot i que no el va voler atendre perquè anteriorment havia parlat amb l’alcalde.

Comentaris

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.