Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Xavier Puigseslloses explica a EL 9 TV com s’elabora el torró

Som ja a la Nit de Nadal, i als àpats d’avui i de demà no hi poden faltar els torrons. Els clàssics, de crema o de xocolata són els que més sortida tenen a les pastisseries, que avui han viscut un dia molt mogut. EL 9 TV ha visitat el forn Sant Jordi de Folgueroles, on l’activitat era frenètica.

  • El 9 Nou
  • 24/12/2009 | 20:00
  • 0

La base d’un bon torró és el massapà: l’ametlla i el sucre per fer la pasta, que s’ha de guardar a la nevera dos dies perquè reposi abans de fer el muntatge final. En el reportatge d’EL 9 TV l’escollit ha estat un de crema, un dels que com la resta de torrons clàssics tenen més èxit entre els clients.

A la llista dels més demandats també s’hi afegeixen els de xocolata, de pinyons, el caramelitzat i els porquets de nadal, uns massapans farcits de fruita. Al Forn Sant Jordi de Folgueroles aquest matí l’activitat era frenètica. Acabaven d’elaborar alguns torrons que tenien encarregats però també produïen coques per la nit de Nadal sense parar. La crisi, almenys en la venda de torrons i coques, no s’ha deixat sentir.

Aquest increment, Puigseslloses el justifica pel fet que moltes famílies que passaven el Nadal fora aquest any es quedaran a casa. A més, els restaurants també han notat una disminució de les reserves pels àpats d’aquestes festes.

Per això aquesta tarda molts forns i pastisseries ja havien esgotat les reserves de coques i tenien els taulells buits. Entre la oferta n’hi havia de crema o de pinyons, però la protagonista del dia és la de fruites confitades, sempre amb una base de brioix exclusiva de la comarca d’Osona.

I per si la coca i els torrons fossin poc, a les pastisseries avui no hi faltaven d’altres propostes dolces: neules, pastissos i, sobretot, un suggerent tronc de nadal farcit de xocolata.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.