EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

20 anys entre titelles

Aquest diumenge arrenca la vintena edició del Calltitellesdetenes, un festival que ha situat el poble dins el mapa del món titellaire. Des d’ara i fins al 25 de novembre, l’Auditori-Teatre acollirà tots els espectacles en una doble sessió a 2/4 de 5 i a les 6 de la tarda.

El 9 Nou
21/10/2012

Els diumenges de tardor és ben comú trobar nens i nenes passejant per Calldetenes mentre aguanten globus on hi ha estampat el dibuix d’un titella.

És un dels obsequis que es dóna al públic del Calltitellesdetenes, el festival de titelles del poble que enguany celebra el 20è aniversari. Començarà aquest diumenge amb Raspall, una adaptació d’un conte de Pere Calders estrenada al Teatre Grec de Barcelona, i continuarà fins al 25 de novembre.

En aquesta 20a edició s’ha optat per espectacles estrenats fa poc i companyies que ja han passat pel festival. Com es fa des del 2008, per l’afluència de gent, hi haurà dues sessions de cada espectacle, una a 2/4 de 5 de la tarda i l’altra a les 6.

Entre les propostes, hi sobresurt El carnaval dels animals, que Forani Teatre preestrenarà “totalment en primícia” al Calltitellesdetenes, destaca Eva Freixa, regidora de Cultura.

També hi passaran muntatges com La flor romanial, de Titelles Naip, una companyia de Vic que no podia faltar al 20è aniversari, i Titelles Vergés, “uns clàssics que quan vénen és ple assegurat”.

Freixa explica que s’aposta per espectacles “amb valors, en català i sobretot per a un públic familiar, ja que la canalla que ve és molt petita”.

El Calltitellesdetenes va començar el 1992 de la mà de Miquel Erra, aleshores regidor de Cultura, i els Joves Amics Cristians de Calldetenes (JACC) per “cobrir una activitat familiar a la tardor, que és molt llarga”, diu Erra. Fins que no es va inaugurar l’AuditoriTeatre, el 2007, el festival va anar canviant d’espai, des d’una carpa, fins al vestíbul de l’ajuntament o el pavelló de Sant Tomàs.

En un principi, segons Montse Arumí, que havia format part del JACC, es feia “sis diumenges i només cobríem despeses dos dies”. Però tres anys després, havien de “limitar” l’entrada dels pares per l’afluència de nens, recorda Joan Pujol, exregidor de Cultura. “Muntàvem una guarderia de pares a l’ajuntament”, bromeja.

El 2009 va ser, indica Anna Maria Arumí, també exregidora de Cultura, un dels anys amb més assistència: 4.000 persones.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 78 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't