Dels 25 restaurants de tota la llista amb tres sols, sis són catalans. A banda de Can Jubany també hi ha el Sant Pau de Carme Ruscalleda, el Celler de can Roca de Girona o l’Hispània d’Arenys de Mar. A la llista hi ha dos restaurants osonencs més, el Boccatti de Vic i la Fonda Sala d’Olost, amb un sol cadascun.
Curiosament, la Fonda Sala, Can Jubany i un altre dels restaurants valorats amb un sol, la Fonda Xesc de Gombrèn, al Ripollès, tenen la mateixa distinció a la guia Michelin i en aquesta surten en categories diferents. El restaurant de Nando Jubany supera en aquesta guia establiments com Ca l’Enric o les Cols, a la Garrotxa, Can Fabes, de Sant Celoni i el Gaig de Barcelona, que estan valorats tots amb dos sols.
Repsol publica la classificació dels sols des de l’any 1979. Vol reconèixer d’aquesta manera els millors restaurants de l’any. La distinció l’atorguen la Real Academia Española de Gastronomía i la Cofradía de la Buena Mesa, d’acord amb les valoracions fetes també per les acadèmies de gastronomia autonòmiques i els inspectors de restaurant. Entre d’altres els paràmetres que es tenen en compte van des de l’estil i qualitat de la seva cuina, el servei de menjador, el celler o la relació qualitat-preu fins al nivell gastronòmic de la zona i l’emplaçament del restaurant.
{{ comment.text }}