Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Deu anys entre tupins

Sant Julià viu aquest cap de setmana la desena edició de la seva Fira del Tupí, dedicada a la terrissa i la ceràmica

La Fira del Tupí de Sant Julià arriba aquest cap de setmana a la 10a edició i ho fa fidel als objectius que la van veure néixer, l’any 2009: esdevenir una fira monotemàtica de referència pel món de la ceràmica a la Catalunya Central, sense renunciar a preservar el record del passat terrissaire del municipi.

“Ja som un punt de trobada important de la ceràmica i la terrissa, i volem continuar contribuint a donar impuls al sector”, apuntava durant la presentació l’alcalde, Joan Carles Rodríguez, tot recordant que l’Ajuntament “fem un esforç econòmic i humà molt important” per aquesta fira. En concret, el pressupost serà d’uns 40.000 euros, 10.000 dels quals els aportarà la Diputació.

Sant Julià no vol deixar passar l’oportunitat de donar al desè aniversari el ressò que mereix. I la millor manera de mostrar-ho és presentant un programa encara festiu i participatiu.En aquest sentit, destaquen els quatre espectacles de carrer “ideats especialment per a la fira”.

De les exposicions destaca una mostra de terrissa de Joan Capdevila, en Joan de Ca la Llebre, l’últim terrissaire del poble; i una retrospectiva de les peces guanyadores del concurs de terrissa que es vaconvocar els primers quatre anys i de les cinc edicions del Projecte I+T, que enguany no s’ha convocat amb la voluntat, primer, d’aconseguir donar visibilitat i comercialització a aquests projectes.

Altres propostes lúdiques ja habituals són els tallers de terrissa, la demostració de l’ofici de ceramista, les rutes guiades i, com a proposta específica per commemorar el desè aniversari, un mural de terrissa participatiu que s’anirà construint durant els dos dies de la fira. No hi faltaran les dues propostes culinàries marca de la casa, el 5è Concurs de Cuina Vilatortina de Cassola, enguany amb el pollastre guisat de protagonista, i l’esperat Mos del Tupí, l’autèntica mostra gastronòmica dels restauradors del poble que, com a novetat, també oferirà un menú degustació. La inauguració tindrà lloc dissabte, a partir de les 11 del matí, amb la presència del president d’honor de la fira, el periodista Xavier Graset; i es clourà diumenge a les 8 del vespre.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.